Για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Ο Ζυμαρούλης» στο θέατρο Περοκέ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 11:37
Για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Ο Ζυμαρούλης» στο θέατρο Περοκέ
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η παιδική θεατρική παράσταση «Ο Ζυμαρούλης» στο θέατρο Περοκέ. Πρόκειται ένα από τα πιο σημαντικά και τα πιο πολυπαιγμένα έργα του David Wood, αλλά και της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας το οποίο διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Μάρκος Σεφερλής.

Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ έναν παλιό ξύλινο μπουφέ κουζίνας. Ο Ζυμαρούλης, ο οποίος μόλις έχει ψηθεί από τους «Μεγάλους», τους ιδιοκτήτες δηλαδή του σπιτιού, συναντά το Αλάτι, το Πιπέρι και τον Ελβετικής καταγωγής Herr Von Κούκο, ο οποίος ζει μέσα στο ρολόι – κούκος και αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Έχει έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο λαιμό, ο οποίος δεν του επιτρέπει να εκφέρει και να τραγουδήσει σωστά τα περιβόητα «κούκου» του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον σκουπιδοτενεκέ το επόμενο πρωί. Οι προσπάθειες του Ζυμαρούλη να γιατρευτεί ο λαιμός του Κούκου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί τη φωνή του και να παραμείνει κοντά τους, εμποδίζονται από έναν πεινασμένο Ποντικό και από ένα παλιό και ξεχασμένο φακελάκι Τσαγιού, που ζει μέσα σε μία τσαγιέρα στο πιο ψηλό ράφι του μπουφέ.

Η μεγάλη και εποικοδομητική συμμετοχή των παιδιών, το έξυπνο χιούμορ, η έντονη δράση, τα μεγεθυμένα αντικείμενα και σκηνικά, τα πολλά και όμορφα τραγούδια και τέλος τα απλά, αλλά πολύ σημαντικά μηνύματα της παράστασης, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η συνεργασία, κατατάσσουν το μιούζικαλ «Ο Ζυμαρούλης» σε ένα αξιόλογο θέαμα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Μάρκος Σεφερλής, ο Γιάννης Καπετάνιος, η Λίλιαν Αρχοντή, ο Γιώργος Νάσιος, η Αρετή Ζαχαριάδου, ο Παντελής Αχιλλέως ,ο Αλέξανδρος Κούζιτσκιν, η Αμαλία Δασκαλάκη και η Ρομίνα Μαροπούλου.

Παραστάσεις προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00 στο θέατρο Περοκέ. Επικοινωνία. 210-5240040

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 11:39