Κτήριο οδού Πειραιώς
Εγκαίνια: 9 Νοεμβρίου 2010
10 Νοεμβρίου 2010-28 Νοεμβρίου 2010

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου, ο οποίος συμπίπτει και με το πέρασμα 20 χρόνων από το θάνατο του δημιουργού και 50 χρόνων από τη βράβευση του στην ΧΧΧ η Μπιενάλε της Βενετίας (Premio Unesco).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσιάζονται περισσότερα από 120 έργα της συλλογής του Ιδρύματος, τα οποία αντιπροσωπεύουν το έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου καθ’ όλη τη διάρκεια της πενηντάχρονης καλλιτεχνικής του πορείας.
Παράλληλα, παρουσιάζονται δύο έργα του Ανδρέα Σάββα, ενός καλλιτέχνη από τους πρώτους που έχουν τιμηθεί με το Έπαθλο Σπυρόπουλου, καθώς και ένα ψηφιακό αφιέρωμα με αναφορά στα Έπαθλα Σπυρόπουλου, στις δραστηριότητες και το νέο κτήριο του Μουσείου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης εκδίδεται μια συστηματική μονογραφίας πάνω στο έργο του κλασικού της Αφαίρεσης, Γιάννη Σπυρόπουλου, η οποία βασίζεται στη σχετική διδακτορική διατριβή του Γιάννη Χ. Παπαϊωάννου, ενημερωμένη από τον ίδιο και συνοδευμένη από ένα πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό 900 περίπου εικόνων.

Διοργάνωση:
Ίδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου, Μουσείο Μπενάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης