Τις πόρτες του νέου εντυπωσιακού παραμυθένιου εργαστηρίου του άνοιξε ο Τάκης Λουκάτος επί της οδού Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τον εορτασμό των πρόσφατων γενεθλίων του.
Ο γνωστός εικαστικός δημιουργός, σκηνοθέτης, χορογράφος και ηθοποιός υποδέχθηκε στο ξεχωριστό δημιουργικό χώρο του, επώνυμους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς, γιορτάζοντας ανάμεσα σε φίλους, συνάδελφους από το Εθνικό Θέατρο που υπήρξε μέλος για μια δεκαετία, εικαστικούς δημιουργούς και καθηγητές- συνάδελφους των καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάκης Λουκάτος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις κούκλες-γλυπτά του φιλοτεχνώντας μεταξύ άλλων μυθικές γυναίκες Ελληνίδες και μη. ΄Εχει επίσης εμπνευσθεί και παρουσιάσει πρωτότυπα μουσικο- χορευτικά δρώμενα με εικαστικές συνθέσεις και επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές εντός κι εκτός Αθηνών αλλά και μοναδικές επιτυχημένες παραστάσεις με μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων καθώς και ειδικών σχολείων στην Παλαιά Βουλή και σε άλλους γνωστούς χώρους, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές με ειδικές ανάγκες να εκφρασθούν καλλιτεχνικά μπροστά στο ευρύ κοινό. Το πολύχρωμο εργαστήρι του αποτελεί έναν χώρο τέχνης που κατακλύζεται από άκρη σε άκρη με εικαστικές δημιουργίες και συνθέσεις από όλη τη διαδρομή του έως σήμερα.

Στα προσεχή του σχέδια είναι η δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου τέχνης- Μουσείου εικαστικής δημιουργίας που θα φιλοξενήσει την καλλιτεχνική του πορεία με έργα και κούκλες – ομοιώματα όπως της Αλίκης, Μελίνας, Λαμπέτη, Καρέζη, Ζαβιτσιάνου, Κοτοπούλη, Κάλλας και ξένων διάσημων γυναικών (Λόρεν, Τέιλορ, Γκάρμπο, Μονρόε, Ντίτριχ κ.ά.), φτάνοντας στη σημερινή αέρινη μορφή των γλυπτών δημιουργιών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης