Γιορτή κρασιού στη Ζίτσα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, 15:34
Γιορτή κρασιού στη Ζίτσα
Εδώ και 30 χρόνια, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οι κάτοικοι της σημερινής Δ.Ε. Ζίτσας Δήμου Ζίτσας, περιμένοντας να ξεκινήσει ο τρύγος, φέρνουν μια διονυσιακή νότα κεφιού και ξεφαντώματος στο Δήμο Ζίτσας.

Η γιορτή κρασιού Ζίτσας, στις 23 Αυγούστου, προσελκύει στο λόφο του Μοναστηριού του προφήτη Ηλία εκατοντάδες κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες, που έρχονται να απολαύσουν το καλό Ζιτσιώτικο κρασί και να διασκεδάσουν με δημοτική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από εκλεκτούς καλλιτέχνες.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από την εμφάνιση των χορευτικών της Ελεούσας, της Κοινότητας Ζίτσας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, που παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και δρώμενα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων, η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου και των Τοπικών Φορέων, καθώς και των χωριανών που στηρίζουν τη γιορτή κρασιού με την εθελοντική τους προσφορά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, 15:34