Ορισμένες μοτοσυκλέτες είναι τόσο όμορφες που η θέση τους είναι σε μουσείο και όχι στους δρόμους. Αυτή είναι η περίπτωση της Good Ghost, που ζήτησε ο διάσημος επενδυτής σε κατά παραγγελία μοτοσυκλέτες και συλλέκτης Bobby Haas. Σήμερα, το «Καλό Φάντασμα» αποτελεί μέρος της συλλογής που φιλοξενείται στο Haas Moto Museum and Sculpture Gallery στο Ντάλας του Τέξας.

Είναι η τρίτη μοτοσυκλέτα της σειράς Phantom που σχεδίασε ο Dirk Oehlerking στο Kingston Custom, το εργαστήριό του στο Γκλεζενκίρχεν της Γερμανίας. Κατασκευασμένη χειρωνακτικά σε εξαιρετικό αρ ντεκό ύφος, ολοκληρώνει την τριλογία (η πρώτη ήταν η White Phantom και η δεύτερη, η Black Phantom).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Good Ghost εμφανίστηκε τέσσερα χρόνια μετά την White Phantom. Ο Haas είχε ζητήσει γκρι χρώμα και μεγαλύτερη ταχύτητα, κατά συνέπεια η διαφορά της Good Ghost με τις δύο μεγαλύτερες «αδελφές» της έγκειται στο ότι δεν βασίζεται στην BMW R80 αλλά στην 1980 BMW R100 RS. Ο O ehlerking διατήρησε εν πολλοίς το σασί της 1980 BMW R100 RS και στη συνέχεια χρησιμοποίησε πολλά μέρη μοτοσυκλετών BMW από την πλούσια συλλογή την οποία δημιουργεί εδώ και χρόνια. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις White Phantom και Black Phantom, η αισθητική προσέγγιση στην περίπτωση της Good Ghost είναι «παλαιάς σχολής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης