Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της έκτης και τελευταίας σεζόν της πρωτότυπης σειράς – ορόσημο του Netflix «House of Cards».

Το φινάλε της σειράς θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, με τη Ρόμπιν Ράιτ να ηγείται του γνώριμου καστ των Μάικλ Κέλι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Κόνστανς Ζίμερ, Κάμπελ Σκοτ και της προσθήκης των Ντάιαν Λέιν και Γκρεγκ Κινίαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κέβιν Σπέισι απομακρύνθηκε από τη σειρά μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Tο Netflix ανακοίνωσε τότε, όπως ήταν απόλυτα φυσικό, πως δεν θα παίξει ούτε στην ταινία «Gore» με πρωταγωνιστή τον Σπέισι, βασισμένη στη ζωή του Αμερικανού συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018.

Οι φήμες ήθελαν τους παραγωγούς του «House of Cards» να ολοκληρώνουν τη σειρά μετά τον έκτο κύκλο, άσχετα με τα συμβάντα γύρω από το πρόσωπο του Κέβιν Σπέισι. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει ακόμη με ποιον τρόπο επελέγη τελικά να «εξαφανιστεί» ο πρωταγωνιστής της από τα νέα επεισόδια.

Το 2013, το «House of Cards» έγινε η πρώτη πρωτότυπη online σειρά που έλαβε σημαντικές υποψηφιότητες από τα βραβεία Emmy (Primetime Emmy Awards). Η σειρά έχει λάβει μέχρι στιγμής 53 υποψηφιότητες Emmy, με επτά διακρίσεις – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου μεγάλου Emmy για υπηρεσία streaming με τη βράβευση του Ντέιβιντ Φίντσερ στην κατηγορία «Καλύτερη Σκηνοθεσία Δραματικής Σειράς». Έχει λάβει έξι υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας κερδίζοντας δύο βραβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορική σειρά έχει προταθεί συνολικά για 11 Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών, κερδίζοντας τα δύο από αυτά. Έχει επίσης αποσπάσει ένα βραβείο από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου, τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία της Ένωσης Σεναριογράφων, κερδίζοντας μία φορά, δύο υποψηφιότητες στα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία της Ένωσης Παραγωγών, δύο υποψηφιότητες στα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών, και ένα βραβείο Peabody, μεταξύ άλλων βραβείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης