Η δυναμική ομάδα RootlessRoot, με όχημα το ανθρώπινο σώμα, θα εμφανιστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 11 έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2011.

Οι βραβευμένοι στο Fringe Festival του Εδιμβούργου, RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek) μετά από επιτυχημένες παραστάσεις σε Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία, Αγγλία, Τσεχία, Αυστρία, Γερμανία, συμμετοχή στα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα φεστιβάλ χορού και διθυραμβικές κριτικές, εισέρχονται σε έναν νέο κύκλο δημιουργίας, όπου το σώμα δημιουργεί μια νέα συναισθηματική πραγματικότητα στη σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα τους παράσταση, που θα παρουσιαστεί στη Στέγη σε παγκόσμια πρώτη στην Αθήνα, καταθέτουν τον προβληματισμό τους σχετικά με την ανικανότητά μας να καταλάβουμε το προσωρινό της ύπαρξής μας.

Με αφετηρία και προορισμό το σώμα, η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ επιθυμούν μέσα από κάθε χορογραφική τους απόπειρα να διερευνούν το προσωπικό τους στιλ στην κίνηση. Δεν αρέσκονται στη λογική του καθαρά «χορευτικού λεξιλογίου», αλλά επικεντρώνονται σε αυτό που μπορεί να εκφραστεί μέσω της κίνησης, την ανάδειξη του συναισθηματικού κόσμου, τη θεατρικότητα και την ενστικτώδη επικοινωνία επί σκηνής. Οι κινησιολογικοί κώδικες της ομάδας είναι συνέπεια ανταλλαγής και συγχώνευσης υλικών διαφορετικής προέλευσης: από τις πολεμικές τέχνες και τα ακροβατικά μέχρι τον σύγχρονο χορό.

Να σημειωθεί ότι τη σκηνή μοιράζεται μαζί τους για πρώτη φορά ο ηθοποιός Γιώργος Φριντζήλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μουσική, τα σκηνικά, τα κοστούμια καθώς και οι φωτισμοί, που προέκυψαν μέσα από τη συνεργασία της ομάδας με τους Βασίλη Μαντζούκη, Άγγελο Μέντη και Γιούκκα Χουιτίλα αντίστοιχα, δεν στέκονται απλώς περιφερειακά στο έργο – είναι ενεργά στοιχεία της παράστασης. Μεγεθύνουν τη δράση, δίνουν στην κίνηση μια νέα δυναμική και αναδεικνύουν χωρίς υπερβολή το στοιχείο της δραματικότητας του έργου.

Οι παραστάσεις συνοδεύονται από 2 παράλληλες δράσεις: Μία συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης και ένα τριήμερο εργαστήριο από την Hildegard De Vuyst, δραματουργό της ομάδας RootlessRoot

Οι RootlessRoot ιδρύθηκαν το 2006 στην Ελλάδα από τη Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης