Σοκαρισμένοι οι Βρετανοί τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες το πρώτο επεισόδιο της κλασικής ταινίας «Κόμης Δράκουλας» από το δίκτυο του BBC.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το τρομακτικό θέαμα που αντίκρισε το τηλεοπτικό κοινό ήταν πάνω από τις δυνάμεις του. Ακόμη και οι πιο φανατικοί των θρίλερ λύγισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξαν όμως και κάποιοι που παραξενεύτηκαν με την προφορά του πρωταγωνιστή της ταινίας.

Το πρώτο επεισόδιο της ταινίας προβλήθηκε χθες το βράδυ από το BBC One. Ήταν τόσο τρομακτικό που κάποιοι πίστεψαν ότι δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκεφαλισμένη καλόγρια και τα αιμοδιψή μωρά είναι ορισμένες από τις σκηνές που δύσκολα ξεχνιούνται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Στο πρώτο επεισόδιο, ο ηθοποιός που υποδύεται τον νεαρό δικηγόρο, Τζόναθαν Χάρκερ, Τζον Χέφερμαν, πέφτει στα χέρια του Κόμη Δράκουλα, που τον υποδύεται ο Κλες Μπανγκ. Ο Χάρκερ, δικηγόρος από το Λονδίνο, αναλαμβάνει μια υπόθεση αγοραπωλησίας.

Το σπίτι έχει αγοραστεί για λογαριασμό του Κόμη Δράκουλα, από τον άνθρωπό του στο Λονδίνο, τον κύριο Χόκινς. Ο Τζόναθαν είναι αρραβωνιασμένος με τη Μίνα και ετοιμάζεται να παντρευτεί όμως αναλαμβάνει να μεταφέρει ο ίδιος στον Κόμη, στην Τρανσυλβανία, τα έγγραφα.

Ο Χάρκερ υπέστη βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κάστρο του Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη.

Σε μία σκηνή τον κυνηγούν ζόμπι, ενώ μία από τις νύφες του Δράκουλα έπινε το αίμα του.

Σε άλλη σκηνή οι τηλεθεατές βλέπουν στην οθόνη μία αποκεφαλισμένη καλόγρια και σε άλλη αιμοδιψή μωρά.

Κάποια στιγμή ο βρυκόλακας, που είχε μεταμορφωθεί σε λύκο, παίρνει την ανθρώπινη μορφή για να επιτεθεί στον Χάρκερ.

Τότε ο βρυκόλακας βρίσκεται αντιμέτωπος με την καλόγρια Αγκάθα και τις άλλες καλόγριες που τον τραυματίζουν, για να πεθάνει με βίαιο τρόπο όταν ο Χάρκερ τον προσκαλεί στο ιερό κτήριο.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται όταν ο Χάρκερ αντιμετωπίζει τον δράκουλα βαμπίρ για να σώσει την αγαπημένη του Μίνα.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης