Αυτό το φθινόπωρο στο Λονδίνο, ο Οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά μια δημοπρασία και μια online δημοπρασία αφιερωμένη εξαιρετικά στον χρυσό.
Οδηγώντας τους συλλέκτες σε ένα ταξίδι ανάμεσα στους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου, «Το άγγιγμα του Μίδα» (The Midas Touch) έφερε αντιμέτωπους καλλιτέχνες με τεχνίτες, γλυπτά εναντίον ιερών αντικειμένων, σύγχρονη τέχνη ενάντια στα αιώνια κείμενα για την χρυσοχοΐα, με σκοπό να παρουσιάσουν μια απαράμιλλη ιστορία της πιο μαγευτικής δημιουργίας της φύσης.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου και θα συμπέσει με την online δημοπρασία, η οποία θα υλοποιηθεί 9–19 Οκτωβρίου 2018. Θα προηγηθεί παρουσίαση όλων των εκθεμάτων στην Γκαλερί του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στο Λονδίνο.
Χρυσός, το μοναδικό μέταλλο που έχει αποπλανήσει, έχει δημιουργήσει εμμονές και έχει μεθύσει την ανθρωπότητα για πάνω από έξι χιλιετίες. Από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου και τον Ελληνικό μύθο του βασιλιά Μίδα, έως την κατάκτηση του Νέου Κόσμου και του Gold Standard, το πολύτιμο μέταλλο «εξαφάνισε» αλχημιστές, ταγμένους εξερευνητές, αποφάσισε για την τύχη των πολιτισμών και κυριάρχησε στην παγκόσμια οικονομία.
Η γλώσσα του χρυσού είναι παγκόσμια. Σύμβολο δύναμης και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ανά τους αιώνες και τις ηπείρους, ο «βασιλιάς των μετάλλων» σφυρηλατήθηκε έτσι ώστε να αντιπροσωπεύσει το θεϊκό και το ιερό.

Μη διαβρωτικός και εξαιρετικά ευπροσάρμοστος, που διαρκεί όταν άλλες μόδες ξεθωριάζουν, ο χρυσός έχει γοητεύσει τους καλλιτέχνες τόσο τους παλιότερους όσο και τους νέους και ενέπνευσε μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία της τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης