16/10-22/10

PABLO ZIEGLER & QUIQUE SINESI with WALTER CASTRO

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρύλος του tango αυτοσχεδιασμού

Για την ιστορία του σύγχρονου τάνγκο, το όνομα του Astor Piazzolla συνυφαίνεται με αυτό του Pablo Ziegler. Ο Ziegler επί σειρά ετών υπήρξε ο αγαπημένος πιανίστας / συνεργάτης του Piazzolla, όντας σταθερό μέλος του γκρουπ του, και ως εκ τούτου κατανοεί και προωθεί την ιδέα του Nuevo Tango, σε όλες τις παραμέτρους της, όσο κανείς άλλος.

Πριν ακόμα ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Piazzolla, ο Pablo Ziegler αξιοποίησε τις κλασικές πιανιστικές σπουδές του, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό του τάνγκο με την κλασική μουσική και την τζαζ. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε κατευθείαν στο New Tango Quintet του Piazzolla – στο οποίο ήταν μέλος σε όλη τη δεκαετία του ’80. Από εκεί και μετά, ο δρόμος για τον Αργεντινό πιανίστα / συνθέτη άνοιξε διάπλατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγραψε έργα νέου τάνγκο για συμφωνικές ορχήστρες και συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα της αμερικάνικης τζαζ σε εκπληκτικές συναντήσεις (Joe Lovano, Gary Burton, Paquito D’Rivera κ.ά.) με το δικό του New Tango Quintet. Η μουσική του όμως δεν έχει όρια – έτσι ο Pablo Ziegler, ανάμεσα σε όλες τις δραστηριότητές του, έχει δημιουργήσει ένα hot τρίο, με τον Quique Sinesi κιθάρα και τον Walter Castro μπαντονεόν, που σμίγει τον αισθησιασμό του τάνγκο με το groove του σουίνγκ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης