… από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Θέατρο «Μεταξουργείο» η παράσταση «Η Άλωση της Κωσταντίας» στο Θέατρο του Ζωγραφείου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το έργο βρέθηκε στο φυσικό του χώρο, μιας και διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη του σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κατάμεστο θέατρο του Ζωγραφείου Λυκείου οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν για τις ερμηνείες τους, αλλά και για τη συγκίνηση και το γέλιο που προσέφεραν στους θεατές, σε μια βραδιά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παραβρισκομένους!

Η παράσταση «Η Άλωση της Κωσταντίας», που στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη, αναφέρεται σε δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, τις Άννα Βαγενά και Ελένη Γερασιμίδου, που ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις με σχεδόν αστυνομική πλοκή! Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, του Βασίλη Παλαιολόγου.

Συντελεστές
Διασκευή – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Χρήστος Βαλαβανίδης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν:

  • Άννα Βαγενά
  • Ελένη Γερασιμίδου
  • Βασίλης Παλαιολόγος

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης