Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 19η Art Athina που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στον καθιερωμένο χώρο της, στο Κλειστό Π.Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχουν 45 γκαλερί (30 ελληνικές και 15 ξένες), καταξιωμένοι ξένοι θεωρητικοί τέχνης, επιμελητές και σημαντικοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων έξι Τούρκοι συλλέκτες, που θα εκθέσουν έργα των συλλογών τους, σε επιμέλεια της ισχυρής κυρίας της σύγχρονης τουρκικής τέχνης, θεωρητικού Μπεράλ Μαντρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα παραπάνω και γύρω από τον κεντρικό πυρήνα της έκθεσης -που δεν είναι άλλος από την παρουσίαση των αιθουσών τέχνης- πρέπει να συνυπολογιστεί το πρόγραμμα «Platform Project», που εισήγαγε με επιτυχία πέρσι ο θεσμός και συνεχίζει εφέτος, σε επιμέλεια Αρτεμης Ποταμιάνου.

Αφορά την προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης, όπως παράγεται από διάφορες κολεκτίβες και καλλιτεχνικές ομάδες μη εμπορικού χαρακτήρα που αναζητούν από κοινού λύσεις στα εικαστικά ζητήματα, δημιουργώντας τις λεγόμενες πλατφόρμες.

Το προφίλ της 19ης Art Athina, συμπληρώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το ειδικό αφιέρωμα στη μακροβιότερη ελληνική αίθουσα τέχνης, τον «Ζυγό» και η εκπροσώπηση πολιτιστικών φορέων (μουσεία ιδρύματα, καλλιτεχνικές εκδόσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οικονομικά της διοργάνωσης προέρχονται από το ποσό των 480.000 ευρώ, που είχε διασφαλιστεί για τη διετία 2013-2014, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Την περασμένη δύσκολη χρονιά και ύστερα από ηχηρή απουσία ενός έτους, η Art Athina προσέλκυσε 30.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι ευελπιστούν ότι χρόνο με το χρόνο η μεγάλη εικαστική διοργάνωση της χώρας, θα εδραιώνεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μια περιοχή που διαμορφώνει τα δικά της χαρακτηριστικά στη σύγχρονη τέχνη, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και στην αγορά της τέχνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης