Οι ARTéfacts ensemble για δύο συναυλίες στο 104

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 04:00
Οι ARTéfacts ensemble  για δύο συναυλίες στο 104
Το μουσικό σύνολο ARTéfacts ensemble θα δώσει δύο συναυλίες αφιερωμένες στον Ιταλό συνθέτη Luciano Berio. Κεντρικό έργο και στις δύο συναυλίες θα είναι τα «Folk songs» (για 7 όργανα και μέτζο σοπράνο), συλλογή λαϊκών μελωδιών από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, αναδημιουργημένη με το βλέμμα του συνθέτη, ενώ θα πλαισιώνονται από τις «Sequenzas», σειρά κομματιών για σόλο όργανα που πολλές φορές ωθούν τους εκτελεστές στα όρια της τεχνικής τους. Μέσα από τις αντιθέσεις, το ARTéfacts ensemble επιθυμεί να γνωρίσει στο κοινό έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του περασμένου αιώνα.

Folk songs:
μέτζο σοπράνο: Άννα Παγκάλου
φλάουτο: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, κλαρινέτο: Σπύρος Τζέκος, βιόλα: Αγγέλα Γιαννάκη, βιολοντσέλο: Δημήτρης Τραυλός, άρπα: Άννα Δερμάνη, κρουστά: Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας.

Sequenza XI: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, κιθάρα
Sequenza IXa: Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο
Sequenza IXb: Guido De Flaviis, σαξόφωνο
Sequenza I: Keiko Murakami, φλάουτο

Σκηνή 104+1, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου (Sequenza XI για κιθάρα & IXa για κλαρινέτο) και Τετάρτη 3 Μαρτίου (Sequenza IXb για σαξόφωνο και I για φλάουτο)
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια συναυλίας 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίων: γενική είσοδος 10

Οι ARTéfacts ensemble ιδρύθηκαν το 2007 από μουσικούς ειδικευμένους στη σύγχρονη μουσική και με το κοινό όραμα να συμβάλουν στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την κατανόηση, προώθηση και άνθηση της μουσικής δημιουργίας του 20ού και 21ου αιώνα. Eπιδιώκουν ν’ ανακαλύπτουν και να ερμηνεύουν το σύγχρονο ρεπερτόριο, προσφέροντας παράλληλα μια νέα οπτική στην παρουσίασή του, διευρύνοντας την έννοια της μουσικής συναυλίας και εξερευνώντας τις εκφραστικές δυνατότητες της σημερινής multi-media παράστασης. Πραγματοποιώντας παραγγελίες νέων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 04:05