Ο συγγραφέας ιστοριών επιστημονικής φαντασίας, Νιλ Γκέιμαν ανακρίθηκε από την αστυνομία, αφού ταξίδεψε πάνω από 11.000 μίλια από τη Νέα Ζηλανδία στο σπίτι του στο νησί Σκάι παραβιάζοντας τους κανόνες απαγόρευσης ταξιδιών στη Σκωτία.
 
Ο συγγραφέας των βιβλίων «American Gods» and «Good Omens» δέχθηκε κριτική για το ταξίδι μεγάλης απόστασης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Γράφοντας στο ιστολόγιό του, ο Γκέιμαν είπε ότι πήγε στη Σκωτία, ώστε να μπορεί να «απομονωθεί εύκολα», αφού ο ίδιος και η σύζυγός του, μουσικός Αμάντα Πάλμερ, συμφώνησαν ότι «έπρεπε να δώσουν ο ένας στον άλλο χώρο».

Περιέγραψε πως ταξίδεψε με «μάσκα και γάντια» από το αεροδρόμιο του Ώκλαντ στο Λος Άντζελες και μετά στο Λονδίνο και ότι δανείστηκε το αυτοκίνητο ενός φίλου για να φτάσει στη Σκωτία και το νησί Σκάι.
 
Στη Σκωτία επιτρέπονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια υπό τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19.
 
Ο Γκέιμαν και η σύζυγός του ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι χώρισαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τη Αμάντα Πάλμερ να παραμένει στη Νέα Ζηλανδία με τον γιο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγραφέας έγραψε ότι ήταν «πανικοβλημένος και περισσότερο από συγκλονισμένος» από τις εξελίξεις στη Νέα Ζηλανδία και ακολούθησε τις συμβουλές της βρετανικής κυβέρνησης όταν αποφάσισε να ταξιδέψει στο Σκάι. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ήταν λάθος που το έπραξε.
 
Σε ανακοίνωση της η αστυνομική αρχή της Σκωτίας επιβεβαίωσε ότι ο συγγραφέας έλαβε τις «κατάλληλες συμβουλές» και ότι «αστυνομικοί επισκέφθηκαν τον Νιλ Γκέιμαν και μίλησαν μαζί του για τις ενέργειές του».
 
«Του δόθηκαν κατάλληλες συμβουλές για τα αναγκαία και μόνο ταξίδια και του επισημάνθηκαν οι οδηγίες που είναι σε ισχύ στη Σκωτία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Ο αρχηγός του SNP Westminster, Ίαν Μπλάκφορντ, ο οποίος είναι επίσης βουλευτής του Σκάι δήλωσε: «Μπορώ απλώς να υπενθυμίσω σε οποιονδήποτε άλλον σκέφτεται να έρθει στα Χάιλαντς ότι αυτό είναι αντίθετο με τους κανονισμούς». «Το να έρθεις από την άλλη άκρη του πλανήτη είναι αδιανόητο. Θα τους καλωσορίσουμε όλους στα Χάιλαντς όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε. Προς το παρόν μείνετε μακριά» τόνισε.
 
Ο Γκέιμαν επίσης δέχθηκε επικρίσεις για το ταξίδι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ένας χρήστης έγραψε: «Είναι ακόμα σε ισχύ αποκλεισμός εδώ στη Σκωτία… θα ήθελα πολύ να μπορώ να επισκεφτώ την οικογένεια και τους φίλους μου… αλλά δεν μπορώ και δεν θα το κάνω».
 
Ένας άλλος ανέφερε: «Ενώ εκτιμώ ότι περνάτε ένα δράμα στη σχέση σας ήλπιζα ότι η κοινή λογική δεν σας διαφεύγει. Η Σκωτία βρίσκεται σε αποκλεισμό, δεν επιτρέπονται περιττά ταξίδια».
 
Απαντώντας ο Γκέιμαν είπε: «Είμαι επί του παρόντος Βρετανός φορολογούμενος και ψηφοφόρος στη Σκωτία. Πήγα στο σπίτι μου».
 
«Από τότε που έφτασα εδώ, το νησί είναι αντιμέτωπο με τραγική έξαρση του κορωνοϊού, 10 θάνατοι σε δομή φροντίδας» έγραψε ο Γκέιμαν. «Δεν είναι έτοιμο να χειριστεί πράγματα όπως αυτό και όλα τα μέσα χρειάζονται για την προστασία της τοπικής κοινότητας. Οπότε ναι. Έκανα ένα λάθος. Μην κάνετε αυτό που έκανα. Μην έρχεστε στα Χάιλαντς και στα Νησιά εκτός κι αν είναι αναγκαίο» ανέφερε.
 
«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους στο νησί για τη φασαρία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και να ζητήσω συγνώμη από την τοπική αστυνομία, η οποία είχε καλύτερα πράγματα να κάνει από το να με ελέγξει. Είμαι βέβαιος ότι έχω κάνει ανόητα πράγματα στη ζωή μου, αλλά αυτό είναι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει εδώ και αρκετό καιρό» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης