Οι Cardi B και Bobby Shmurda είναι μεταξύ διασημοτήτων που υποστηρίζουν το κίνημα #FreeHaiti που απευθύνει έκκληση για ειρήνη στη χώρα που πλήττεται από πολιτικές ταραχές.

Οι διαμαρτυρίες με αίτημα την παραίτηση του σημερινού προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά συνεχίζονται εδώ και μήνες και, μαζί τους, απαγωγές και βίαιες εχθροπραξίες μεταξύ συμμοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12 Μαρτίου ξέσπασαν νέα απεισόδια με τη δολοφονία αστυνομικών σε μια αποτυχημένη επιχείρηση. H αποστολή κατά των συμμοριών στη συνοικία Χωριό του Θεού του Πορτ-ο-Πρενς, την οποία ελέγχει συμμορία γνωστή ως «5 Seconds» είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις αστυνομικοί και οκτώ να τραυματιστούν.

Το hashtag #FreeHaiti κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στο διαδίκτυο και μουσικοί όπως οι Cardi B, Bobby Shmurda και Tory Lanez έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο κίνημα με στόχο να τερματιστεί η κρίσιμη κατάσταση στη χώρα.

«Η Αϊτή έχει γονατίσει, η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει, μπορείτε να μας βοηθήσετε να υψώσουμε τη φωνή μας με τα tweets σας» αναφέρεται σε ανάρτηση του κινήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το #FreeHaiti έχει στόχο να ενημερώσει για την κατάσταση στη χώρα, όπου άνθρωποι σκοτώνονται και κρατούνται όμηροι, ενώ η δικτατορία κερδίζει έδαφος. Δεν υπάρχει Βουλή, δεν υπάρχουν εκλεγμένοι τοπικοί αξιωματούχοι και το δικαστικό σύστημα δέχεται επίθεση, ο πρόεδρος θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα και να διοργανώσει εκλογές, ενώ οι συμμορίες ελέγχουν πολλά τμήματα της χώρας» σημειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης