Για τον αποκλεισμό τόσο του ίδιου, όσο και της ταινίας που πρωταγωνιστεί από τα φετινά όσκαρ, μίλησε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την έναρξη του Φεστιβάλ Σάντας, του οποίου είναι ιδρυτής, λέγοντας πως:

«Έχουν αφαιρεθεί πολλά από τα στοιχεία που υπάρχουν στα περισσότερα φιλμ. Ήταν για εμένα καθαρή κινηματογραφική εμπειρία. Είμαι πολύ ευτυχής για την ταινία. Αλλά το Χόλυγουντ αυτό είναι, μπίζνες. Και έτσι όταν αυτά τα φιλμ πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία ψηφοφορίας, εξαρτώνται συνήθως από τους μηχανισμούς προώθησής τους που παρέχονται από τους διανομείς. Υπάρχει πολλή προώθηση και μπορεί να γίνει σκληρό παιχνίδι, αλλά είναι εντάξει διότι αυτά έχουν οι μπίζνες. Στην περίπτωσή μας, υποφέραμε από λίγη ή και ελάχιστη τέτοια προσπάθεια. Οι διανομείς μας – δεν ξέρω γιατί – δεν ήθελαν να ξοδέψουν χρήματα, φοβόντουσαν, ήταν απλά ανίκανοι, δεν ξέρω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε πως «Θα ήταν υπέροχο να είμαι υποψήφιος; Φυσικά και θα ήταν. Αλλά δεν στεναχωριέμαι, δεν αναστατώνομαι, γιατί, όπως σας είπα, είναι μπίζνες».

Επιμέλεια: Κλειώ Μπετσάκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης