«Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 13:56
«Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας»
Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Η διαδραστική έκθεση «Δεινόσαυροι της Παταγονίας» για λίγες ακόμα ημέρες στο Γουδή!

Έως 31 Μαρτίου
Κέντρο Ιππασίας - Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

Ειδικές αποκριάτικες Δεινοσαυρο-εκδηλώσεις για τους μικρούς επισκέπτες!

Οι «Δεινόσαυροι της Παταγονίας» θα βρίσκονται μέχρι τις 31 Μαρτίου στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή, ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στο θαυμαστό κόσμο των γιγάντων, μέσα από μία σειρά επιβλητικών εκθεμάτων και διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο 800 τ.μ.

Ειδικά για την περίοδο των Αποκριών στις 13, 14 και 15 Μαρτίου, οι μικροί φίλοι των Δεινοσαύρων θα έχουν την ευκαιρία, από τις 14:00 και μέχρι τις 20:00, να φτιάξουν τις δικές τους δεινοσαυρομάσκες και άλλες αποκριάτικες κατασκευές, ενώ την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου φέρνουμε το δικό μας χαρταετό και τον μεταμορφώνουμε σε δεινοσαυρο-αετό!

Τα εκθέματα της έκθεσης προέρχονται από την Παταγονία που θεωρείται η γη των Δεινοσαύρων, παρουσιάζοντας την πληρέσετερη περιοδική έκθεση Δεινοσαύρων της Ν. Αμερικής. Στην αφιλόξενη αυτή γη της Αργεντινής έχουν βρεθεί μερικά από τα σημαντικότερα απολιθώματα Δεινοσαύρων, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που ζούσαν αλλά και τον τροπο που εξαφανίστηκαν.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί ανάμεσα σε πάνω από 15 διαφορετικά είδη Δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος, όπως τον επιβλητικό Rebbachisaurus tessonei μήκους 18 μέτρων αλλά και τον Giganotosaurus carolinii, το μεγαλύτερο χερσαίο σαρκοφάγο που βρέθηκε ποτέ, ανακαλύπτοντας τον τρόπο εξέλιξης αλλά και εξαφάνισης των επιβλητικών αυτών ερπετών. Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό συστήνει στο κοινό τα εντυπωσιακά αυτά πλάσματα, ενώ μία σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών βάζουν τους επισκέπτες σε ρόλο παλαιοντολόγου, αποκαλύπτοντας τα βασικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο ζωής τους και το βιολογικό κύκλο τους.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και και τη Grupo Cultural SRL της Αργεντινής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καθημερινά διοργανώνονται εκπαιδευτικές περιηγήσεις ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 20:00
Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 21:00
Ωράριο επισκέψεων σχολείων: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 13:00

Πληροφορίες για τη λειτουργία της Έκθεσης και για κρατήσεις στο 210 7701890

Εισιτήρια
Τιμή εισιτηρίου γενικής εισόδου: 7 € ενήλικες και 4€ παιδιά,
Σχολεία: 6€ - δωρεάν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
(Περιλαμβάνει: ξενάγηση-παιχνίδι για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, ή ξενάγηση-
έρευνα για τα παιδιά του Γυμνασίου).

Η έκθεση είναι προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 13:56