Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα υπό τους ήχους της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Η  συναυλία διοργανώθηκε εις ένδειξη βαθύτατου σεβασμού για την ανεκτίμητη και αδιάλειπτη για 70 ολόκληρα χρόνια καλλιτεχνική προσφορά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. O προαύλιος χώρος του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ, η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης γέμισε από τις χιλιάδες του κόσμου που προσέρχονταν από νωρίς για να παρακολουθήσουν τη συναυλία της διεθνούς Μπάντας του Πολεμικού μας Ναυτικού  με τίτλο «Ραντεβού στα 60’s».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίμης Πλέσσας συνοδευόμενος από την αγαπημένη του σύζυγο Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, παρέστη στην εκδήλωση, κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Απόψε είναι για όλους εμάς μια ξεχωριστή βραδιά! Μια βραδιά σταθμός, καθώς έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στην ΕΣΤΙΑ μια από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας, έναν σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.  Τον αγαπημένο μας Μίμη Πλέσσα!
 
Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και στο πλαίσιο του 4ου κύκλου επετειακών εκδηλώσεων μνήμης «ΜΙΚΡΑΣΙΑ Χαίρε!» θέλουμε να τιμήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτή του τη μεγαλειώδη προσφορά στην μουσική, γι’ αυτήν την υπέρτατη προσφορά του στην πατρίδα μας, αλλά και στην παγκόσμια πνευματική κοινότητα, το Σωματείο μας τον ανακηρύσσει σήμερα ομόφωνα επίτιμο Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης  και του απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ».

Από την πλευρά του, ο Μίμης Πλέσσας εμφανώς συγκινημένος, παρέλαβε το βραβείο και το χρυσό μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης  από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδάτο και ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική αυτή βραδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι αδελφών Μικρασιατικών Σωματείων. Το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσώπησε, ο  Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχος Αναστάσιος Μιχέλης.

ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Τ.Κ. 17121, Νέα Σμύρνη

Τ: 210 9333702  210 9330274  F: 210 9333694

Εmail: www.info@estia-ns.gr

www.estia-ns.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης