Η ΦΩΝΗ ΖΕΙ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009, 04:22
Η ΦΩΝΗ ΖΕΙ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 21:30

ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 21:30

«Υπάρχω σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος απ’ τον καιρό που εσείς, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μου, με αγαπήσατε και με κάνατε δικό σας. Υπάρχω, εφόσον εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι εκφράζω τους καημούς, τα προβλήματα σας, την πίκρα της ξενιτιάς, το μόχθο του εργάτη, την εγκατάλειψη, τη μοίρα του ανθρώπου της συνοικίας. Και θα υπάρχω όσο υπάρχουν ταπεινοί, αγνοί και τίμιοι άνθρωποι του λαού. Γιατί μόνο στην καρδιά του λαού ζω. Εκεί είναι το σπίτι μου, εκεί γεννήθηκα, εκεί θα πάψω κάποτε να υπάρχω! Σας ευχαριστώ»

Στέλιος Καζαντζίδης

Φέτος τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 8 χρόνια που ο «Μεγάλος Έλληνας» έφυγε από την ζωή. Δεν έφυγε και δεν θα φύγει όμως ποτέ από τις καρδιές των απανταχού Ελλήνων. Σημείο αναφοράς για το ήθος, την συνέπεια και το πάθος, σημάδεψε με την φωνή και τα τραγούδια του γενιές αυτού του τόπου. Έγινε κοινωνός των προβλημάτων της δύσκολης μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε οι νεώτεροι ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.
Άνθρωπος του λαού στην ζωή και την τέχνη έγινε αντικείμενο λατρείας απ’ όλον τον ελληνισμό. Μετά από πρωτοβουλία της Μαρινέλλας, συντρόφου του στην ζωή και το τραγούδι, την προθυμία και τον ενθουσιασμό για την υλοποίησή του, των: Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργου Νταλάρα και Πασχάλη Τερζή, το αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη είναι γεγονός.

Μεγάλοι έλληνες τραγουδιστές, ενώνουν τις φωνές τους στα τραγούδια που στιγμάτισε με την φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τραγουδάν όμως για έναν ακόμα σκοπό. Τα έσοδα από τις δύο αυτές μεγάλες συναυλίες θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» και την δημιουργία ξενώνα που θα φέρει το όνομα του μεγάλου μας λαϊκού ερμηνευτή Στέλιου Καζαντζίδη. Την μουσική αυτή παράσταση, στην οποία θα παρεμβληθούν οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής

Χάρις Αλεξίου

Γλυκερία

Μαρινέλλα

Δημήτρης Μητροπάνος

Γιώργος Νταλάρας

Πασχάλης Τερζής

Σκηνοθετική επιμέλεια:

Σταμάτης Φασουλής

Ενορχηστρώσεις:

Γιώργος Παπαχριστούδης

Μουσικοί:

Β. ΤΡΙΓΚΑΣ (μπουζούκι)

Δ. ΜΑΡΙΟΛΑΣ (μπουζούκι)

Γ. ΜΑΤΣΙΚΑΣ (μπουζούκι)

Χ. ΚΡΟΚΙΔΗΣ (κιθάρα)

Β. ΚΕΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ (κιθάρα)

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ (πιάνο)

Δ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (πλήκτρα)

Α. ΠΑΠΠΑΣ (κρουστά)

Π. ΚΟΥΡΤΗΣ (κρουστά)

Σ. ΠANAΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ(drums)

Θ. ΣΟΦΡΑΣ (κοντραμπάσο)

Θ. ΓΚΙΟΥΛΕΤΖΗΣ (βιολί)

Π. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (κανονάκι)

Α. ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (πνευστά)

Ν. ΚΟΥΡΤΙ (ακκορντεόν)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009, 04:22