Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μίρα Σορβίνο αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού με δράστη κάποιον με τον οποίον είχε βγει ραντεβού, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι μιλάει γι αυτό δημοσίως για να συμβάλλει στις προσπάθειες πίεσης για αυστηρότερους νόμους περί σεξουαλικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σορβίνο, η οποία είναι μια από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έπειτα από αίτημα για αυστηροποίηση της νομοθεσίας στη Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού.

Αφού την άκουσε ο Κουόμο, ο οποίος είναι Δημοκρατικός, την ευχαρίστησε γιατί όπως είπε είναι «γενναία και θαρραλέα».

«Το κίνημα του #MeToo ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία, αλλά για μένα, όπως και για πολλές άλλες κοπέλες, φέρνει στο μυαλό τραυματικές εμπειρίες. Μέσω αυτού ήρθα αντιμέτωπη με τους δαίμονες μου από το παρελθόν τους οποίους με δυσκολία κατάφερα να αφήσω πίσω. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν για μένα μια δύσκολη αλλά και παράλληλα πολύ όμορφη περίοδος. Είμαι πλέον σε θέση να στέκομαι εδώ απέναντι σας και να σας λέω πως όχι μόνο υπέστην παρενόχληση από τον Γουάινστιν αλλά έχω δεχτεί επίσης σεξουαλική επίθεση και έχω επιζήσει έπειτα από βιασμό σε ραντεβού που βγήκα», σημείωσε η Σορβίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία θα ενέπιπτε ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Αισθάνεσαι πως κατά κάποιο τρόπο ευθύνεσαι εσύ, ότι έπρεπε να είχες σκεφτεί πιο έξυπνα, να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου», συμπληρώνει εξηγώντας τους λόγους που την έκαναν να κρατήσει το στόμα της κλειστό τόσο καιρό. «Το κάνω εδώ για να προσπαθήσω να βοηθήσω, επειδή υπάρχουν τόσα θύματα που τώρα χρειάζονται δικαιοσύνη και πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν τον χρόνο που χρειάζονται για να διαχειριστούν το τραύμα και την ντροπή», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης