Επιλεγμένες αφίσες από την 1η Ολυμπιακή διοργάνωση ΑΘΗΝΑ 1896 μέχρι και τη φετινή διοργάνωση στο Τόκιο 2020 περιλαμβάνει η έκθεση που παρουσιάζει στις «Βιτρίνες Τέχνης» του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού «OLYMPiA», στο πλαίσιο του 4ου Olympic Day Run, Greece 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από τις αφίσες που σχεδίασαν δημιουργοί σε όλη την πορεία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ένα νέο έργο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκθεση από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Νίκο Τερζή, παρουσιάζεται από το Ολυμπιακό Μουσείο -ως συνδιοργανωτής φορέας του «Olympic Day Run» Greece- η Ολυμπιακή ιστορία, στη φετινή επέτειο των 125 ετών από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2021.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα αποτελεί τον επετειακό εορτασμό για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα (1896). Το Olympic Day Run καθιερώθηκε το 1987 ως η επίσημη κεντρική εκδήλωση του επετειακού εορτασμού, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα από το 2018, με το δικό της Ολυμπιακό Δρομικό Γεγονός, το «Olympic Day Run» Greece, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Την έκθεση έχουν επιμεληθεί η Κυριακή Ουδατζή, διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου, γενική διευθύντρια του «Olympic Day Run» Greece και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η Γεωργία Κουρκουνάκη Μουσειολόγος Ολυμπιακού Μουσείου και ο Γιάννης Αργυριάδης, υπεύθυνος στις «Βιτρίνες Τέχνης» του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης