Η Angela Missoni (Άντζελα Μισόνι) διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος του οικογενειακής ιδιοκτησίας ιταλικού brand γιόρτασε στο Λος Άντζελες την κυκλοφορία του βιβλίου «Missoni: The Great Italian Fashion».
Το βιβλίο που εκδόθηκε από τον οίκο Rizzoli έγραψε ο Μασιμιλιάνο Καπέλα, καθηγητής ενδυματολογίας και ιστορίας της μόδας στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκαμο.

Η έκδοση, η πρώτη του είδους της, δημιουργήθηκε με πλήρη πρόσβαση στα πλούσια αρχεία της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είχαμε ένα βιβλίο για τον Missoni, είπε η Angela Missoni. «Προσφερθήκαμε να κάνουμε αυτό το βιβλίο. Είμαι χαρούμενη που τελικά υπάρχει μια έκδοση για τον Missoni», τόνισε.

Ο αδερφός της Λούκα επιμελήθηκε τον τόμο, που αποτελεί μία ματιά στον κόσμο του ιταλικού οίκου και παρουσιάζει αυθεντικά υφάσματα, σχέδια, εικόνες, μοτίβα και χρώματα για τα οποία το brand είναι γνωστό.
Η Άντζελα, ο Λούκα και ο εκλιπών αδερφός τους Βιτόριο Μισόνι ανέλαβαν την επιχείρηση στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν την παρέλαβαν από τους γονείς τους Ροσίτα και Οτάβιο οι οποίοι την ίδρυσαν το 1953.

Στο πάρτι με αφορμή το λανσάρισμα του βιβλίου στο Flamingo Estate στο Λος Άντζελες, συνοικοδεσπότης ήταν ο θρυλικός δισκογραφικός παραγωγός, μεγιστάνας της μουσικής, Κουίνσι Τζόουνς και φίλος της οικογένειας Missoni και παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι Ρίτσαρντ Κρίστιανσεν, Ρασίντα Τζόουνς, Άντζελα Μπάσετ, Μέισι Γκρέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα όσα υπάρχουν εκεί είναι ήδη στη μνήμη μου, οι αναμνήσεις όλης της ζωής μου με τους γονείς μου», δήλωσε η Angela Missoni. «Ήμουν μάρτυρας όλων. Ήμουν πάντα γύρω. Θυμάμαι, προσωπικά τις επιδείξεις μόδας από την ηλικία των πέντε ετών. Θυμάμαι τις λεπτομέρειες των ρούχων, του μακιγιάζ, των μαλλιών, τα πάντα. Το παρελθόν μου, οι σκέψεις μου, τα αρχεία μου είναι πάντα στο μυαλό μου» υπογράμμισε.

Το βιβλίο είναι ένας ύμνος της γλώσσας και του ύφους της κομψότητας που έχει γίνει καλλιτεχνική έκφραση, πολιτιστική και κοινωνική επανάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν η Rosita και ο Ottavio Missoni έκαναν την είσοδό τους στον κόσμο της μόδας. Ο πειραματισμός από τότε ήταν η λέξη-κλεδί για την προσέγγιση του Missoni στη μόδα και τον τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να προδίδει το πνεύμα της προέλευσής του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης