Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009, 13:30
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Μία νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με πολλές και καλές ταινίες για τους σινεφίλ και όχι μόνο...
(30/7 - 5/8)

 

Οι κρυφές ζωές της κυρίας ΛιΣε σκηνοθεσία και σενάριο της Rebecca Miller, ένα χαμηλότονο κοινωνικό δράμα ως επί το πλείστον χαμηλότονων κοινωνικών προβληματισμών στο «εύκολο» πλαίσιο μίας εύπορης αστικής ζωής. Και όλα αυτά με ένα cast πολλών αξιόλογων και γνωστών ηθοποιών.

 

Μερικοί το προτιμούν καυτόΌταν δύο απένταροι μουσικοί γίνονται άθελά τους μάρτυρες μίας μαφιόζικης «εκκαθάρισης», μεταμφιέζονται σε γυναίκες, προσπαθώντας να διαφύγουν στο Miami για να γλιτώσουν την ζωή τους. Μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Billy Wilder, που συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα από την παραγωγή της, με την Marilyn Monroe και τον Jack Lemmon.

 

Εκείνη τη μέραΕσωστρεφές, σκοτεινό αλλά και στυλιζαρισμένο κοινωνικό δράμα ελβετογαλλικής παραγωγής, όπου ραδιοφωνικός παραγωγός απατά κατ’ εξακολούθηση την γυναίκα του με διάφορες ερωμένες. Όλα όμως παίρνουν μία ελαφρώς μεταφυσική τροπή, όταν χτυπά με το αυτοκίνητό του «κάτι».

 

Δύο Αγγλίδες στην ΕυρώπηΩς συνήθως με θέμα την εξερεύνηση του ερωτικού στοιχείου ο Francois Truffaut σκηνοθετεί την συνάντηση δύο βαριεστημένων πλουσίων κορασίδω,ν που συναντούν έναν γοητευτικό Γάλλο στο περιβάλλον ενός ανακτόρου.

 

Ο ειρηνοποιόςΟ ορισμός του όρου «παρωδία» δια χειρός Woody Allen, εν έτει 1975. Με άξονα την κατά λάθος «ηρωοποίηση» ενός μαλθακού καλλιτέχνη, που καταλήγει να φαντάζει μετά από μία σειρά συμπτώσεων ως ο επίδοξος δολοφόνος του Ναπολέοντα.

 

Ο άλλοςΈνας αφοσιωμένος σύζυγος μαθαίνει μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του πως διατηρούσε παράνομο δεσμό και φεύγει για το Milano με σκοπό να συναντήσει τον εραστή της. Με τους Liam Neeson, Antonio Banderas, Laura Linney και Romola Garai.

 

Transporter 3Επιστροφή για τον Jason Statham στα γνωστά περιπετειώδη λημέρια του Transporter, αλλά με λιγότερη δράση απ’ όση θα ήθελε ακόμη και ο ίδιος καθώς ένα ρομάντζο αναπτύσσεται σε συνδυασμό με μία αλληλουχία γεγονότων που προκαλούν τις συμβάσεις της λογικής απιθανότητας. Βασικά, του έχουν τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό που δεν του επιτρέπει να απομακρυνθεί από το αυτοκίνητό του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009, 13:30