(15 – 21/10)

Ακαδημία Πλάτωνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ακαδημία Πλάτωνος», του Φίλιππου Τσίτου, σηματοδοτεί την έναρξη μίας ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτης χρονιάς από άποψης εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, η συνέχεια έπεται με τον «Κυνόδοντα» και την «Στρέλλα». Όλα αυτά ενώ το «Κακό 2» στις αρχές Οκτώβρη έκανε το άτυπο άνοιγμα με εντελώς διαφορετικές καταβολές και προθέσεις. Επί τω έργω, μία παρέα μεσήλικων χαραμοφάηδων με γραφικούς, με την καλή έννοια, χαρακτήρες απλώς περνά τον καιρό της χαζεύοντας τους μετανάστες να δουλεύουν σκληρά και κάνοντας διάφορα όμορφα κοινωνικοπολιτικά σχόλια με τάσεις παλιμπαιδισμού. Τρία βραβεία στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Έτσι πήραμε το Woodstock

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι του 1969, το φεστιβάλ του Woodstock, η θρυλική συναυλία που έφερε πολλές αλλαγές γενικά και ειδικά, μία γενιά στο μεταίχμιο, η ψυχεδέλεια μέσω της μουσικής αλλά και των ναρκωτικών, ο Ang Lee στην σκηνοθεσία και ο Elliot Tiber το βιογραφούμενο πρόσωπο. Αυτό είναι το Taking Woodstock εν έτει 2009.

Χάλια μέρα για ψάρεμα

Δύο Ευρωπαίοι, που είναι «περιπτωσάρες», πηγαίνουν στη Νότιο Αμερική και στήνουν σικέ αγώνες πάλης για την πλάκα τους και τα προς το ζην. Ταινία ουρουγουανικής παραγωγής που συμμετείχε στην εβδομάδα κριτικής του τελευταίου φεστιβάλ των Καννών και προβλήθηκε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

Minoes

Ολλανδική ταινία φαντασίας, όχι επιστημονικής, όπου ένας δημοσιογράφος δέχεται μια εντελώς απρόσμενη επαγγελματική βοήθεια από μία κοπέλα που κάποτε ήταν γάτα.

Πανδημία

Τo πανούργο Hollywood (λες και το ήξερε) πρόλαβε να γυρίσει και να κυκλοφορήσει, φυσικά, ταινία με τον τίτλο «Πανδημία» και θέμα έναν θανατηφόρο ιό που σκοτώνει ανθρώπους και ανασταίνει κάτι σαν τέρατα. Από τα αδέλφια Pastor, με αγάπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης