(14 – 20/1)

Sherlock Holmes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το τέλος των ‘00s βγαίνει άνετα το συμπέρασμα πως η «κομικοποίηση» των περισσότερων «σταθερών» σε τηλεόραση αλλά και κινηματογράφο ήταν μία από τις κυρίαρχες τάσεις της δεκαετίας. Θα μπορούσε άραγε ο φλεγματικός ντετέκτιβ να ξεφύγει από αυτό το φαινόμενο μεταχείρισης χαρακτήρων; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο και θριαμβευτικό: «όχι, βέβαια!». Στην προκειμένη περίπτωση, οι ταχύτητες διατηρούνται σταθερά υψηλές, η πλοκή είναι σπιρτόζα, το χιούμορ κάνει μπαμ ο Robert Downey Jr. δίνει ρέστα έχοντας στο πλευρό του τον τουλάχιστον ζωηρό Jude Law ως πιστό βοηθό. Ίσως να είναι μεταξύ light και ανατρεπτικά μοντέρνου. Σε κάθε περίπτωση, ο Guy Richie είναι υπεύθυνος…

Το ποτάμι ανάμεσα

Δύο παράπλευρες απώλειες μίας τρομοκρατικής επίθεσης σε δεύτερη σκέψη και πρώτο πλάνο. Όχι ως αντικείμενο, αλλά ως αναζήτηση και διαχείριση της απώλειας από πλευράς των γονιών τους. Μίας χήρας από την αγγλική επαρχία και ενός Αφρικανού που δεν μιλά αγγλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομία, ταυτότητα

Άλλη μία ευχάριστη έκπληξη που μας έρχεται από την Ρουμανία (η συχνότητα εμφάνισής του εσχάτως είναι σχεδόν μία φορά τον χρόνο και αυτό δεν είναι λίγο…). Θέμα η σύγκρουση ενός αστυνομικού με τον προϊστάμενό του, μα κυρίως τον εαυτό του, αφού πιστεύει πως ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς σε έναν νεαρό που πούλησε ινδική κάνναβη σε δύο συμμαθητές του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης