Ο Αυστραλός Fintan Magee περιδιαβαίνει τον πλανήτη και αφήνει μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες σε τυφλές όψεις κτηρίων σε διάφορες πόλεις του κόσμου, απεικονίζοντας ιδιωτικές, τρυφερές στιγμές. Ο φημισμένος διεθνώς καλλιτέχνης δρόμου θέλει να ενισχύσει τη συνείδησή μας όσον αφορά καυτά κοινωνικά προβλήματα του σήμερα, όπως η αλλαγή του κλίματος και η δια τη βίας μετανάστευση.

Οι φιγούρες του μοιάζει να αγνοούν τον περαστικό, καθώς είναι απορροφημένες σε αυτό που κάνουν ή κοιτούν στο βάθος στον ορίζοντα: ένα παιδάκι με μαγιό κουβαλά στο σακίδιο στην πλάτη του ένα παγόβουνο, τα χέρια ενός νεαρού που θρηνεί «θρυμματίζονται» σε πίξελ γεωμετρικών σχεδίων. Παρότι οι φιγούρες είναι ανώνυμες, ο χρωστήρας και η τέχνη του Magee τους δίνει προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έδρα του είναι το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όπου σπούδασε Καλές Τέχνες στο Griffith University. Προσφάτως, ολοκλήρωσε τοιχογραφίες στο event «Out in the Open» της γκαλερί Kirk Gallery στη Δανία, αλλά και στο Φεστιβάλ Τοιχογραφιών του Βανκούβερ στον Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης