Η Κυρία Μάιζελ «θριάμβευσε στα Emmy Awards, το «Game of Thrones» έσωσε το κύρος του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 16:28
Η Κυρία Μάιζελ «θριάμβευσε στα Emmy Awards, το «Game of Thrones» έσωσε το κύρος του
Η Υπέροχη Κυρία Μάιζελ, «The Marvelous Mrs. Maisel», έκανε την έκπληξη χθες βράδυ στην 70ή τελετή απονομής των Emmy Awards, λαμβάνοντας πέντε βραβεία, ανάμεσά τους αυτό της καλύτερης κωμωδίας, ενώ το «Game of Thrones» που επέστρεψε έπειτα από απουσία ενός έτους, έσωσε το κύρος του αποσπώντας ένα τρίτο Emmy, αυτό της καλύτερης δραματικής σειράς.

Παρότι θεωρείτο φαβορί από πολλούς ειδικούς τόσο για την ποιότητά του όσο και για τα φεμινιστικά θέματα που εξετάζει στην Αμερική του #Metoo, η σειρά «The Handmaid's Tale» που είχε πολυβραβευτεί πέρυσι, δεν κέρδισε τίποτε χθες εκτός από χειροκροτήματα.

Η σειρά που εξερευνά μια Αμερική που πλήττεται από ένα θεοκρατικό καθεστώς στο οποίο οι γυναίκες υφίστανται μεγάλη καταπίεση πήγαινε με 20 υποψηφιότητες στα βραβεία αυτά που θεωρούνται τα Όσκαρ της αμερικανικής τηλεόρασης. Τελικά η σειρά απέσπασε τρία «τεχνικά» βραβεία την περασμένη εβδομάδα.

«Ένα ανύπαρκτο μέλλον στο οποίο μια ολόκληρη ομάδα αναγκάζεται διά της βίας να δουλεύει και να κάνει παιδιά παρά τη θέλησή της», είπε στο τέλος ο Μάικλ Τσε, ένας από τους παρουσιαστές της βραδιάς. «Για τους Αφροαμερικανούς, αυτό λέγεται Ιστορία», είπε σκωπτικά ο Αφροαμερικανός ηθοποιός.

Οι σχεδόν 22.000 επαγγελματίες της Ακαδημίας έδωσαν προτεραιότητα στις γυναίκες αλλά επέλεξαν την Κυρία Μάιζελ και βέβαια τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 16:28