Με σημερινή (2/11/2017) απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Aνάκληση της απόφασης διορισμού της γενικής διευθύντριας του EKK

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την από 2-11-2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Η πρόωρη λήξη της θητείας της (η κ. Βενάκη είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία) είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).

Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης