Η πιο απρόσμενη αλλά συνάμα ιδανική μουσική συνάντηση αυτής της χρονιάς θα συμβεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στο Fuzz Club, εκεί όπου οι Kwoon θα εμφανισθούν ως special guests στην Αθηναϊκή συναυλία των Mogwai.

Οι Γάλλοι Kwoon άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο ελληνικό κοινό τον Μάρτιο του 2010 (όταν εμφανίσθηκαν στο Fuzz με τους Piano Magic) και δημιούργησαν ένα πολύ θετικό “θόρυβο” που έχει συνεπάρει τα διεθνή μέσα, αλλά και το παγκόσμιο alternative μουσικόφιλο κοινό από το 2006, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Tales and Dreams”, που εμπεριέχει το “I lived on the moon” ένα video-sensation που απέσπασε πολλά βραβεία και συγκίνησε με το μελαγχολικό του “touch”. Οι κριτικοί γράφουν για την αναγέννηση της Γαλλικής μουσικής και το όνομά τους αναφέρεται δίπλα σε αυτό των Sigur Ros, Explosions in the sky, Mogwai, Mono και φυσικά των Godspeed You! Black Emperor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία χρόνια μετά γεμάτοι από live εμπειρίες και διθυράμβους από παγκόσμιο κοινό και κριτικούς οι Kwoon κυκλοφορούν το “When the flower were singing…” ένα άλμπουμ γεμάτο δυναμική και post-rock λυρισμό επιβεβαιώνοντας την αξία τους. Στη συνέχεια συνεχίζουν με tour παγκόσμιας εμβέλειας, κρατώντας ψηλά τη σημαία του alternative και progressive post-rock.

Δεν συμβαίνει πολύ συχνά ένα μουσικό θέμα ή τραγούδι να εμπεριέχει τόση πολύ φαντασία και λυρισμό και όσοι έχουν τη σπάνια ευκαιρία να νιώσουν live την μουσική εμπειρία που ακούει στο όνομα Kwoon, πραγματικά εκτιμούν την ιδιοφυία της μουσικής τους. Μίας μουσικής που καταφέρνει να απελευθερώνει τη φαντασία μας και καλμάρει τη ψυχή μας. Αυτό είναι που κάνει τη μουσική των Kwoon τόσο σημαντική και τόσο απαραίτητη ενώ ταιριάζει αλληλένδετα με αυτή των Mogwai. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που τους έχουν χαρακτηρίσει ως τους “νέους Mogwai”.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Kwoon, η νέα δύναμη του αυθεντικού post-rock, θα συναντήσουν για πρώτη-παγκόσμια τους Mogwai τη ναυαρχίδα της Σκωτσέζικης post-rock σχολής, στο Fuzz Club, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου σε μία βραδιά πρωτόγνωρης μουσικής εμπειρίας, μιας και σπάνια σε συναυλία ο καλλιτέχνης καταφέρνει να αγγίζει το θεατή, σε τέτοιο συναισθηματικό επίπεδο.

Οι Mogwai θα εμφανιστούν και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Block 33.

online προπώληση εισιτηρίων στα www.123merch.gr και www.ticketarena.gr
προπωλούνται εισιτήρια και στα Ticket House, Public, Metropolis, Musicland, Hard Rock Café
Τιμές εισιτηρίων
Για τη συναυλία της Αθήνας
Τα 200 πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ
Μετά την εξάντλησή τους τα εισιτήρια θα κοστίζουν 35 ευρώ
Στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα κοστίζουν 40 ευρώ

Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης
Τα εισιτήρια κοστίζουν 33 ευρώ
Στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα κοστίζουν 38 ευρώ

επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης