Ανάμεσα στον οργανωμένο θόρυβο του industrial και τη μετρονομική λιτότητα του kraut rock, κάτω από ένα shoegaze κιθαριστικό τείχος που διαπερνάται από οκτάμπιτους συνθετητές, παίρνει μορφή το μηχανικό τέρας των «Mechanimal».

Γέννημα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2011, οι «Mechanimal» είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα- σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Spider’s Web, Raw), και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η συνάντησή του με τον φωτογράφο και performer Freddie F. ήταν ο καταλύτης που πυροδότησε τον ήχο του σχήματος και η σύνθεση ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν προστέθηκε ο κιθαρίστας Τάσος Νικογιάννης, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Make Believe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηχογραφημένο το χειμώνα του 2011, το υλικό των Mechanimal χαρακτηρίζεται από την ιδιοσυγκρασικά θεατρική φωνή του Freddie F., που διαπερνά ένα παλλόμενο wall of sound από vintage drum machines, υποηχητικές μπασογραμμές, μονοφωνικά synths και εκτροχιασμένα fuzzboxes. Το εκρηκτικό μείγμα που η μπάντα βαφτίζει drone ‘n’ roll ενισχύεται στις ζωντανές εμφανίσεις από τα visuals της Αγγελικής Βρεττού, που εικονοποιούν την ευρωπαϊκή βιομηχανική δυστοπία.

No Central, Πρωτογένους 8, Ψυρρή, 3ος όροφος
Damage: 4€
Ημέρα: Παρασκευή, 2 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης