«Η μικρή μας πόλη» στη νεανική σκηνή του Ακροπόλ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 12:15
«Η μικρή μας πόλη» στη νεανική σκηνή του Ακροπόλ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ίδρυσε νεανική σκηνή που επισκέπτεται σχολεία (γυμνάσια και λύκεια στο Λεκανοπέδιο Αττικής) με πολύ χαμηλό εισιτήριο, από 3 έως 5 ευρώ.

«Η μικρή μας πόλη» είναι μια τρυφερή, ευαίσθητη και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί…

Το έργο, μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλυ και του Τζορτζ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι καταδεικνύει μια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου. Η διαχρονικότητα και η οικουμενικότητα των θεμάτων του το τοποθετούν ανάμεσα στα κλασικά έργα.

Πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ακόμη ένα βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη στον ρόλο της Έμιλυ και τον Γιάννη Φέρτη στον ρόλο του Τζορτζ.

Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης με τεράστια και αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε ζητήματα του θεάτρου που απευθύνεται σε νέους, έχοντας μαζί του μια πλειάδα από έξοχους νέους αλλά συνάμα και δοκιμασμένους ηθοποιούς, θα παρουσιάσει τη «Μικρή μας πόλη» σε γυμνάσια και λύκεια, μια κοινωνική προσέγγιση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, που φέτος εγκαινιάζει τη νεανική του σκηνή.

Την ιστορία αφηγούνται: Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έμιλυ Γουέμπ), Άνδρη Θεοδότου (Μυρτλ Γουέμπ), Σοφία Καψούρου (Ρεββέκα Γκιμπς, κυρία Σόαμς), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Τζο Κρόουελ, Γουάλας Γουέμπ, Σάιμον Στίμσον), Κωνσταντίνος Μπούντας (Χάουι Νιούσαμ, Τζορτζ Γκιμπς), Ιωάννα Πιατά (Τζούλια Γκιμπς), Αινείας Τσαμάτης (Φρανκ Γκιμπς).

Μετάφραση: Ευαγγελία Σκοτιδάκη
Δραματουργική επεξεργασία-προσαρμογή: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Σκηνογραφία: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Θέμης Καραμουταρίδης.

Από 20 Νοεμβρίου
Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9- 11, τηλ. 210.3643700.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 13:09