Συνολικά 235 γάτες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέρος στις δύο διεθνείς επιδείξεις που διοργανώνονται το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Νοεμβρίου, στο Ζάγκρεμπ από την Ομοσπονδία Ομίλων Γάτας της Κροατίας.

«Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών τα τελευταία χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μετά από πολύ καιρό θα δούμε μία γάτα σιαμέζα και μία γάτα της ανατολής με πραγματικά αυτιά νυχτερίδας που έρχονται από την Αυστρία και την Ουγγαρία» δήλωσε η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αμέλια Λεοπλόντοβιτς εν όψει των επιδείξεων μορφολογίας γάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίδειξη θα παρουσιαστούν συνολικά 22 φυλές, κάποιες από τις οποίες είναι εξαιρετικά σπάνιες, όπως οι μικρότερες γάτες στον κόσμο, οι γάτες Σιγκαπούρης και το αιλουροειδές που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Instagram, η βρετανική μακρύτριχη γάτα.

Η γάτα της Βεγγάλης θα έχει 14 εκπροσώπους σε διαφορετικά χρώματα, φωτεινά η σκούρα.

Τον τίτλο ομορφιάς θα διεκδικήσουν γάτες Σνόουσου, Νορβηγικού Δάσους, Σιβηρίας, Ράγκντολ, Αμερικανική γάτα κερλ, Εξωτική Κοντότριχη, Μέιν Κουν, Σφιγξ, Ρωσική Μπλε, Ταϊλάνδης, Neva Masquerade, Ocicat, Βρετανική Κοντότριχη, Ιερή Βιρμανίας και Κροατίας Μακρύτριχες και Κοντότριχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την κριτική επιτροπή τα μέλη της οποίας είναι από την Ιταλία, τη Δανία, την Τσεχία, τη Σλοβενία και την Κροατία οι επισκέπτες και τις δύο μέρες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για να αναδείξουν την ομορφότερη γάτα.

Το Σάββατο η επίδειξη θα έχει θέμα τη μαύρη γάτα και οι επισκέπτες θα έχουν δωρεάν είσοδο αν ντυθούν κατάλληλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης