Η «Μηχανή του Χρόνου» επανέρχεται τη Δευτέρα 5/2 στις 21.00 με νέο επεισόδιο «Αντίσταση στη Βουλγαρική Κατοχή». Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες που συγκεντρώνει ο Χρίστος Βασιλόπουλος, «μεταφερόμαστε» στη Βόρεια Ελλάδα του 1941. Εκεί, πραγματοποιούνται οι πρώτες ένοπλες ελληνικές επιθέσεις κατά των Βουλγάρων κατακτητών. Επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων μιλούν για όσα βίωσαν.

Ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μέσα από τη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», εξηγεί και σχολιάζει, με λόγο απλό και κατανοητό, λέξεις και συνήθη γλωσσικά λάθη, βοηθώντας μας έτσι να χρησιμοποιούμε σωστότερα την ελληνική γλώσσα. Η εκπομπή, η οποία αποτελείται από 50 τρίλεπτα επεισόδια, κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY τη Δευτέρα 5/2 στις 20.50, και θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, μας συστήνει αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, που χάρη στην καινοτόμο δράση του σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, έχει διακριθεί πολλές φορές σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Παράλληλα, η ίδρυσή του συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (Τετάρτη 7/2, 21.00).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY «Διακεκριμένοι Διεθνώς», προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο επαναστάτης της κλασικής μουσικής». Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον αντισυμβατικό και εκκεντρικό Θεόδωρο Κουρεντζή, έναν από τους σπουδαιότερους μαέστρους της εποχής μας, καθώς ηχογραφεί την όπερα «Ντον Τζιοβάνι» και μιλά για την κλασική μουσική (Κυριακή 4/2, 21.00).

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η εκπομπή «Οδύσσεια Μαγειρικής», η οποία μας καλεί να γνωρίσουμε τις αυθεντικές γεύσεις και την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, μέσα από μια ξεχωριστή μαγειρική οδύσσεια. Ο σεφ Γιώργος Γεράρδος κι η Μυρτώ Σταυρίδη ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και παρουσιάζουν παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Αυτήν την εβδομάδα, η Μυρτώ επισκέπτεται τον Βόλο κι ανακαλύπτει τη βιομηχανική και πολιτιστική του κληρονομιά, ενώ δεν παραλείπει να κάνει μια στάση στα τσιπουράδικα της περιοχής. Στο μεταξύ, ο σεφ εμπνέεται από την πόλη και εκτελεί μοναδικές συνταγές (Τρίτη 6/2, 18.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης