Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτέμβριου, το 1Ο MICRO μ FESTIVAL στο Altera Pars. Σε ένα κατάμεστο, παρά τις απεργίες, θέατρο βραβεύτηκαν οι αγαπημένες ταινίες που επέλεξε το κοινό στην ψηφοφορία που έγινε μετά το τέλος της προβολής των 15 ταινιών μικρού μήκους. Η προσέλευση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν συνειδητά επιλέξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στέκονταν όρθιοι για δύο και πλέον ώρες.

Σε μια ατμόφαιρα που άλλαζε με κάθε ταινία, η συναισθηματική γκάμα έκανε πλούσια την εμπειρία του θεατή, με το γέλιο να διαδέχεται σύντομα η συγκίνηση. Αυτό που όλοι παραδέχτηκαν ήταν ότι αυτός ο τόπος διαθέτει πολύ ταλαντουχους νέους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εαν πιστέψουμε λοιπόν την υπόσχεση των ανθωπων του MICRO μ FESTIVAL από φέτος η πόλη διαθέτει ένα χώρο αφιερωμένο σε αυτούς και σε όσους επιλέγουν έναν πιο ανεξάρτητο, άμεσο και συλλογικό τρόπο προβολής της τέχνης.

Η βράβευση της αγαπημένης ταινίας έγινε από την κα Κατερίνα Μουτσάτσου και την οικοδέσποινα του Altera Pars, κα Μίνα Χειμώνα.

Για την ιστορία, οι πέντε αγαπημένες ταινίες που ψηφίστηκαν ήταν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜμF : «ΚΟΦ’ΤΟ» του Βασίλη Καλαμάκη

2η. «Ketchup» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου
3η. «Νομιζες» της Ιφιλένιας Ζαχαριάδου.
4η. «Ιμάντας» του Δημήτρη Γιαμλόγλου
5η. «Under Stress» του Πάρη Πατσουρίδη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης