H σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Cosmote TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει την καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αντωνία Μοροπούλου. Η καθηγήτρια, παγκοσμίως γνωστή ως επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας συντήρησης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, περιγράφει στην κάμερα της εκπομπής καθοριστικές στιγμές της ακαδημαϊκής και προσωπικής της πορείας (Τετάρτη 4/7, 21.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.

Την Πέμπτη 28/6, στις 22.00 επιστρέφει η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή Cosmote TV, με θέμα τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού. Το τρίτο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο στα χάλκινα πνευστά, τα οποία αποτέλεσαν χαρακτηριστικό της μουσικής παράδοσης της Μακεδονίας που «γεννήθηκε» όταν τα δυτικά χάλκινα πνευστά ήρθαν στα χέρια Ανατολιτών και τσιγγάνων μουσικών. Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Cosmote History HD ξεχωρίζει η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου», η οποία την Τετάρτη 4/7 στις 20.00, παρουσιάζει την Εκατονταπυλιανή της Πάρου. Η σειρά μάς προσκαλεί σε μια «περιήγηση» στις άλλοτε μεγαλοπρεπείς, άλλοτε ταπεινές και χτισμένες σε σπήλαια ή σε δύσβατα υψώματα εκκλησίες της Παναγίας.

Το μεγάλο μηνιαίο αφιέρωμα «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», παραγωγής COSMOTE TV, παρουσιάζει τα πλοία – προασπιστές των ελληνικών θαλασσών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε ιστορικές μάχες. Στο πρώτο επεισόδιο, την Κυριακή 1/7 στις 21.00, παρουσιάζεται μέσα από μαρτυρίες επιζώντων, η ιστορία του αντιτορπιλικού «Αδρίας», ενός από τα πιο θρυλικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που δόξασε την Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το μπλε της Μεσογείου» επιστρέφει και μας ξεναγεί στη Σκόπελο, το πιο μεγάλο και πράσινο νησί των Σποράδων. Μέσα από το επεισόδιο «γευόμαστε» τοπικά γλυκά, «μαθαίνουμε» τα μυστικά της κεραμικής από ντόπιους τεχνίτες κι «επισκεπτόμαστε» το ξωκλήσι του Αϊ-Γιάννη με τα 110 σκαλιά (Σάββατο 30/6, 19.00). Στο 8ο και τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «κάνουμε κρουαζιέρα» και «επισκεπτόμαστε» την Κρήτη, τη Σύμη, τη Χίο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, πέντε αιγαιοπελαγίτικα νησιά με μακραίωνη και πλούσια ιστορία (Κυριακή 1/7, 19.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης