Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, στις 13.00 το μεσημέρι, στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για την ελληνο-φινλανδική ταινία μεγάλου μήκους «Adventure in Greece», σε σκηνοθεσία Taavi Vartia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας και έχει προγραμματίσει τα γυρίσματα στην Κω και τη Νίσυρο, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2014.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα μελλοντικά projects στην Ελλάδα
καθώς και η συνεργασία του γνωστού Φινλανδού σκηνοθέτη
Taavi Vartia με την εταιρεία παραγωγής Inkas Films και τη Λιλέτ Μπόταση, όπου περιλαμβάνονται η τηλεοπτική σειρά «The Missing Route» και η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους «Mama’s boy» (βρίσκονται στο στάδιο του development).

Στη συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες ο σκηνοθέτης Taavi Vartia, η παραγωγός Λιλέτ Μπόταση, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές και των τριών projects Ναταλία Δραγούμη, Ορφέας Αυγουστίδης, Ευγενία Δημητροπούλου, Αναστασία Σκάπουλα – Δραγούμη, καθώς και το ελληνικό επιτελείο της ταινίας «Adventure in Greece».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραγωγή του Adventure in Greece έχει αναλάβει ο Jarkko Hentula και η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την
Λιλέτ Μπόταση και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films.

Η ταινία πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ ΤV και με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.), τη χορηγία του Ομίλου Mitsis Hotels και την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Κω – Νισύρου. Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της στη Φινλανδία έχουν αναλάβει οι Nordisk Film Distribution και Channel 4.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης