"Η πισίνα - όχι νερό"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 01:45
"Η πισίνα - όχι νερό"
Ένα θεατρικό έργο του Μάρκ Ρέιβενχιλ σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα από την 5η Μαρτίου 2010 και για λίγες παραστάσεις.

Η θεατρική παράσταση “The pool (no water)- Πισίνα-όχι νερό” του αιρετικού Βρετανού συγγραφέα Μαρκ Ρέιβενχιλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον θεατρικό οργανισμό «Πρώτες ΄Υλες» από την Παρασκευή 5 Μαρτίου έως και τις 21 Μαρτίου 2010 με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Αποθήκη», Πειραιώς 100 Γκάζι).

Εν συνεχεία, η παράσταση θα παρουσιαστεί από τις 15 έως τις 19 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσφατα έργα του Μαρκ Ρέιβενχιλ, που γράφτηκε το 2006 ως απόσταγμα της συνεργασίας του με τη βρετανική θεατρική ομάδα “Frantic Assemply”, πρωτοπόρα στο λεγόμενο “physical theatre”. Το έργο εμπνευσμένο από αληθινό γεγονός, εκφράζει και στηλιτεύει ταυτόχρονα την καλλιτεχνική αντιπαλότητα, τη ζήλια και τα κρυμμένα συναισθήματα που εξωτερικεύονται την κατάλληλη στιγμή. Μια εξωφρενική ιστορία ζήλιας και κυνικής εκμετάλλευσης που μεταφέρεται στο θεατή με μια αξιοθαύμαστη φυσικότητα...

Η υπόθεση του έργου ξεκινά όταν μια διάσημη καλλιτέχνιδα καλεί τους παλιούς της φίλους στο καινούργιο πολυτελές σπίτι της για ένα πάρτυ στην πισίνα του σπιτιού της. Η γιορτή θα καταλήξει σε τραγωδία, όταν η οικοδέσποινα παθαίνει ένα τρομακτικό ατύχημα. Καθώς το θύμα βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο ένα σχεδόν αδιανόητο σχέδιο αρχίζει να καταστρώνεται. Θα μπορούσε το σωματικό μαρτύριο να αποτελέσει την πρώτη ύλη της επόμενης καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Είναι αυτή η μοναδική τους ευκαιρία να ξεχωρίσουν! Το γκρουπ θα παθιαστεί με το νέο του καλλιτεχνικό σχέδιο, μέχρι που τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους και προς μεγάλη έκπληξη όλων, η ασθενής ανακτά τις αισθήσεις της...

O θεατρικός συγγραφέας Μαρκ Ρέιβενχιλ σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αγγλική φιλολογία και θέατρο και εργάστηκε για το Soho Poly στο Λονδίνο. Το πρώτο του έργο, ένας διάλογος διάρκειας δέκα λεπτών με τίτλο «Fist», ανέβηκε στο «London Finborough pub theatre venue» και αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του ολοκληρωμένου πια έργου «Shopping and Fucking» από τους Out of Joint Theatre Company, που ανέβηκε στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο του 1996. Διάφορα ακόμη έργα του, μεταξύ των οποίων τα: «Faust is Dead», «Mother Clap's Molly House», «Totally Over You», «The cut», «The Product», «Citizenship», «Pool(no water») και «Over There» έχουν εκδοθεί ή ανέβει στην σκηνή σε εθνικές περιοδείες, χαρίζοντας του βραβεία και διακρίσεις.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Χρήστος Λύγκας
Παίζουν: Χρήστος Λύγκας, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μαρία Χατζηιωαννίδου
Σκηνογραφία –κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Video art: Βάνα Κωσταγιόλα

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ


Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα - Κυριακή στις 21.00

Πρεμιέρα : Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Περάτωση παραστάσεων ( στην Αθήνα ) : 21 Μαρτίου

15-19 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη-αμφιθέατρο Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης

Είσοδος: 15€ & 10€ (φοιτητικό)

Διεύθυνση : ''Τεχνόπολις'' Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα ''Αποθήκη'' Πειραιώς 100 Γκάζι.

Τηλέφωνο για κρατήσεις εισιτηρίων : 6947802885

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 04:55