Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό επέστρεψε στην πατρίδα της στην Αφρική για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Η πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης βρίσκεται σε αποστολή προστασίας της άγριας ζωής και συγκεκριμένα του ρινόκερου.

Η Σαρλίν που γεννήθηκε στο Μπουλάγουο της Ζιμπάμπουε, δήλωσε για την εξαφάνιση των ρινόκερων: «Αυτή η κρίση έχει εξαφανίσει περίπου 10.000 αφρικανικούς ρινόκερους από την όμορφη Γη μας. Αν θέλουμε να σώσουμε αυτά τα πανέμορφα ζώα από την εξαφάνιση, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η πριγκίπισσα είναι παθιασμένη με τη διατήρηση της άγριας πανίδας στη Νότια Αφρική, καθώς και με την καταπολέμηση της λαθροθηρίας. «Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής έχουν μειωθεί δραστικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι λαθροθήρες έχουν σκοτώσει πάρα πολλούς. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το μέλλον του ρινόκερου στην Αφρική είναι αβέβαιο», είπε η πριγκίπισσα και συνέχισε: «Πρέπει να τους προστατεύσουμε δημιουργώντας για αυτούς τις συνθήκες να ζουν στο μέλλον με ασφάλεια», είπε η Σαρλίν.

 Η σύζυγος του πρίγκιπα Άλμπερτ ταξίδεψε στην Αφρική ως μέλος μιας αποστολής διατήρησης της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού αυτού ζώου. Μοιράστηκε φωτογραφίες μέσω του Instagram από το ταξίδι της.

 Η κρίση λαθροθηρίας του ρινόκερου ξεκίνησε το 2008 και χιλιάδες αφρικανικοί ρινόκεροι σκοτώθηκαν για το κέρατο τους. Από το 2015, οι αριθμοί λαθροθηρίας έχουν μειωθεί, αλλά ένας ρινόκερος εξακολουθεί να σκοτώνεται για το κέρατο του κάθε 22 ώρες στη Νότια Αφρική!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης