Η Σκάλα του Μιλάνου υποδέχθηκε την περασμένη Κυριακή αστέρες από την Ιταλία και όλον τον κόσμο, καθώς φιλοξένησε την τελετή απονομής των Green Carpet Fashion Awards 2019 (Βραβεία του Πράσινου Τάπητα της Μόδας).
    
Ο Ιταλός μόδιστρος Βαλεντίνο Γκαραβάνι, ο οποίος παρέλαβε τη σημαντική τιμητική διάκριση, Legacy Award, συνοδευόταν από τη Σοφία Λόρεν.

Η τελετή απονομής των βραβείων διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου από το Ιταλικό Επιμελητήριο Μόδας και την Eco-Age, που παρέχει συμβουλές στις εταιρίες που υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος.
    
Για να υποδεχθεί τους καλεσμένους η Piazza della Scala έγινε αγνώριστη, μετατράπηκε σε αμπελώνα με κήπους.
    
Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν τα μοντέλα Adut Akech και Jon Kortajarena. Την τελετή παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας, η Άννα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, τα μοντέλα Άμπερ Βαλέτα, Μπάρμπαρα Πάλβιν, οι άγγελοι της Victoria’s Secret, Ιζαμπέλ Γκουλάρτ, Αλεσάντρα Αμπρόσιο και Έλσα Χοσκ.Η συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της Eco-Age Λίβια Φερθ συνοδευόταν από τον σύζυγό της, ηθοποιό Κόλιν Φερθ. Τη βιομηχανία του θεάματος εκπροσώπησαν η ηθοποιός, Σέιλιν Γούντλεϊ, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, Ντέρεκ Μπλάσμπεργκ κ.ά.
    
Το Green Carpet Fashion Award Καλύτερου Αναδυόμενου Σχεδιαστή παρέλαβε η Φλάβια Λα Ρόκα, το βραβείο του Εθνικού Επιμελητηρίου Ιταλικής Μόδας σε ένδειξης Αναγνώρισης Βιωσιμότητας παρέλαβαν η Έλια Μαραμότι από τη Max Mara και οι Αλεσάντρο Σαρτόρι και Τζίλντο Ζένια από τον οίκο Zegna.
    
Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ τιμήθηκε με το βραβείο Πρωτοπορίας και το βραβείο Οικολογικής Ευθύνης απονεμήθηκε στους γονδολιέρηδες της Βενετίας, επειδή φορούν ρούχα από μαλλί merino αυστραλιανό, 100% φυσικό και ανανεώσιμο σε συνεργασία με τη Woolmark Company.
    
Το βραβείο Κυκλικής Οικονομίας απονεμήθηκε στη Healthy Seas και το βραβείο Οραματιστή στον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Kering, Φρασνουά Ανρί Πινό.
    
 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης