«Οι Σύντροφοι?» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, που παίζονται από τις αρχές Νοεμβρίου στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, παρατείνουν τις παραστάσεις τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Οι «Σύντροφοι?» είναι ίσως το μοναδικό έργο του Σουηδού συγγραφέα που ο ίδιος δηλώνει σαν κωμωδία​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το έργο του μεγάλου Σουηδού, με την αιώνια σύγκρουση αρσενικού και θηλυκού/άνδρα και γυναίκας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή και την Ειρήνη Mπαλτά στον πρώτο ρόλο. Η προσέλευση του κόσμου και η απήχηση της παράστασης οδήγησε στην απόφαση για παράταση των παραστάσεων για  ακόμη έναν μήνα. 

Έτσι το προγραμματισμένο «ΝΙΤΣΕ- ΒΑΓΚΝΕΡ, ένα έργο για τον ναζισμό» θα παρουσιαστεί στα μέσα Μαρτίου και θα παίζεται παράλληλα στη μεγάλη σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ κάθε Δεύτερα και Τρίτη


Συντελεστές
Μετάφραση (από τα αγγλικά) – Δραματουργική επιμέλεια κειμένου – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό – Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Φωτισμοί: Νίκος Καμτσής – Νικολάι Καμίσεβ (Κρ. Θέατρο Σόφιας)
Έντυπα – Αφίσα: Topos Arte
Επιμέλεια ύλης προγράμματος: Δέσποινα Πολίτου
Βοηθοί Σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Νεφέλη Στείρου – Γεωργία Καρατζά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, παίζουν: Αγησίλαος Αλεξίου, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Νίκος Καραστέργιος, Ανδρέας Παπαγιαννάκης, Μυρσίνη Μορέλλι, Ασημένια Παπαδοπούλου, Μαρκέλλα Στάμου.

——————
Υπενθύμιση
Οι «Σύντροφοι?» είναι ίσως το μοναδικό έργο του Σουηδού που ο ίδιος δηλώνει σαν κωμωδία. Μια κωμωδία, όμως, που διατηρεί την ποίηση του Στρίντμπεργκ και προσεγγίζει και πάλι το αγαπημένο του θέμα: της λυσσαλέας σύγκρουσης του αρσενικού με το θηλυκό, πάντα χωρίς οριστικό νικητή και χωρίς οριστική και αμετάκλητη έκβαση.

To «Σύντροφοι?», γραμμένο το 1886, είναι το δεύτερο έργο μιας τριλογίας που άνοιξε με τον «Πατέρα» και έκλεισε με τη «Μις Τζούλια». Στην ουσία αποτελεί τη συνέχεια του «Πατέρα», μια γενιά μετά. Η πρωταγωνίστρια δεν είναι παρά η κόρη του «Πατέρα», η οποία, πια, έχει γίνει αυτό που ήθελε η μητέρα της: καλλιτέχνης!


Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άξελ και η Μπέρτα είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι ζωγράφων. Εκείνος πιο φτασμένος, γίνεται ο μέντοράς της, μέχρι που η Μπέρτα τον πείθει να καταθέσουν και οι δυο τους έργα στον διαγωνισμό της Ανώτερης Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων, αλλά να βάλουν την υπογραφή τους ο ένας κάτω από τον πίνακα που φιλοτέχνησε ο άλλος.

Ελιγμοί, ερωτική πρόκληση, τρυφερότητα, λαγνεία, τσαχπινιά και σκέρτσα, απάτες και δόλος, όλα είναι παρόντα για να δαγκώσει ο Άξελ-Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, που του προσφέρει η Μπέρτα-Εύα. Μια αρχέτυπη λυσσαλέα σύγκρουση και καταστροφή. Ποιος κερδίζει στο τέλος δεν έχει σημασία. Και οι δύο ήρωες εξορίζονται.

Γύρω από το ζεύγος, ένας γκροτέσκος και κωμικός χορός φαντασμάτων υποδαυλίζει το μένος, τη λύσσα και τον φανατισμό των μονομάχων, τρέφεται από την καταστροφή και ηδονίζεται με τον αλληλοσπαραγμό των φύλων με την ηδονή πυρομανούς.

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή & Σάββατο, στις 21.00
Κυριακή, στις 19.30

Διάρκεια: 80’

Τιμές εισιτηρίων:
– Κανονικό: 15 ευρώ (Κάθε Παρασκευή: 10 ευρώ)
– Προπώληση και φοιτητικά: 10 ευρώ
– Ανέργων και τρίτης ηλικίας: 8 ευρώ
– Ομαδικά άνω των 5 ατόμων: 8 ευρώ
– Ομαδικά άνω των 10 ατόμων: 5 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
 Τηλ: 210 8656004 & 210 8679535.


Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛού

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 
Κυψέλη
topos-allou.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης