Καθώς καλλιτέχνες και ντιζάινερ απ’ όλον τον κόσμο έσπευδαν να τιμήσουν τον μισό αιώνα από την πρώτη φορά που ο άνθρωπος πήγε στα αστέρια, την αποστολή του Apollo 11 στη Σελήνη, η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών LEGO δεν έμεινε άπραγη: δημιούργησε από κυβάκια την πλήρη στολή – σε φυσικό μέγεθος – του αστροναύτη Μπαζ (Έντουιν) Όλντριν, του δεύτερου, μετά τον Νιλ Άρμστρονγκ, που περπάτησε στο φεγγάρι.
 
Για την κατασκευή, επενδύθηκαν σχεδόν 300 ώρες και χρησιμοποιήθηκαν 44.051 κυβάκια LEGO. Ως μοντέλο για τη διαστημική στολή A7L χρησιμοποιήθηκε η φωτογραφία που τραβήχτηκε με τον Όλντριν να βαδίζει στο έδαφος της Σελήνης, και το τελικό αποτέλεσμα αιχμαλωτίζει ακόμη και την αντανάκλαση του προσώπου του Άρμστρονγκ – ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία – στη μάσκα του κράνους του Όλντριν. Εργάστηκαν 10 μαιτρ κατασκευών με κυβάκια LEGO και οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές: μεταξύ πολλών, η αστερόεσσα στον αριστερό ώμο του Όλντριν και κόκκοι άμμου της Σελήνης στα μπατζάκια της στολής.
 
Το ύψους 1,90 μέτρων έργο εκτέθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Apollo 11, στην Ουάσινγκτον, από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου. Το φεστιβάλ φιλοξένησαν η NASA και το Smithsonian στο National Mall, με στόχο να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά εξερευνητών του διαστήματος: προσκλήθηκε το κοινό να βοηθήσει στη συναρμολόγηση τοπίων της Σελήνης και του πλανήτη Άρη και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην κατασκευή μοντέλου της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλων της NASA.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης