Στη Παιδική Σκηνή του Ακροπόλ συνεχίζεται το παραμύθι των αδελφών Γκριμ διασκευασμένο από τον λογοτέχνη Στρατή Πασχάλη.

Σηματοδοτώντας τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση (1812) της συλλογής παραμυθιών «Παιδικά και οικογενειακά» (Kinder und Hansmarhen), η διεθνής λογοτεχνική κοινότητα χαρακτήρισε το 2012 «έτος των αδελφών Γκριμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτό τον λόγο, το θέατρο Ακροπόλ για την παιδική του σκηνή κατά την θεατρική περίοδο 2011-2012, επέλεξε έργο των διάσημων Γερμανών φιλολόγων και συγγραφέων Γιάκομπ και Βίλχελμ Γκριμ, αναθέτοντας την διασκευή του στον Στρατή Πασχάλη.

Πρόκειται για την παράσταση «Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους» που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 15.00 & κάθε Κυριακή στις 11.30, 15.00, σε σκηνοθετική επιμέλεια Σοφίας Σπυράτου.

Η έμπειρη χορογράφος ακολουθώντας την λυρική συγγραφή του Στρατή Πασχάλη και με την συνδρομή του Απόλλωνα Ρέτσου -που έγραψε και παρουσιάζει ζωντανά με τους μουσικούς του στη διάρκεια της παράστασης πρωτότυπη μουσική-, ετοίμασε ένα παιδικό μιούζικαλ, που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μικροί φίλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνιστεί η Ευγενία Δημητροπούλου
Παίζουν επίσης οι: Αννα Λιανοπούλου, Ελενα Βακάλη, Νικόλας Αναστασόπουλος, Γιώργος Νούσης, Ζαφείρης Κουτελιέρης, Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης, Μάρα Μπαρόλα, Νικορέστης Χανιωτάκης, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Αντρέα Ράμμα
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη και Aaron Minerbrook.

Σημειώνεται ότι κάθε Κυριακή απόγευμα, το θέατρο Ακροπόλ φιλοξενεί στη παράσταση «Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους» παιδιά όλων των ηλικιών από την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πωλήσεις εισιτηρίων: Ακροπόλ τηλ. 210.3643700, www.ticketservices.gr
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (σχολικό), 10 ευρώ (παιδικό) και 12 ευρώ (ενηλίκων)

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης