Οι Victorian English Gentlemens Club σήμερα στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 09:00
Οι Victorian English Gentlemens Club σήμερα στην Αθήνα
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, οι Arte Fiasco έχουν την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους The Victorian English Gentlemens Club.

Το τρίο από το Cardiff της Ουαλίας ξεκίνησε την πορεία του δυναμικά το 2003 έχοντας τα κότσια να μην αναλωθούν για χρόνια στις σπιτικές πρόβες πριν πάρουν και επίσημα το βάπτισμα του πυρός επί σκηνής. Κάπως έτσι, έφτασαν στο σημαντικό για αυτούς έτος 2006 μέχρι την άνοιξη του οποίου είχαν ήδη κυκλοφορήσει δύο split EP ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς μέσω της Fantastic Plastic έβγαλαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους. Μάλιστα, το πρώτο single που βγήκε από αυτό τον δίσκο έφτασε από την πρώτη εβδομάδα στο no.10 των βρετανικών Indie Singles Chart.

Για τα επόμενα 3 χρόνια σάρωσαν την Ευρώπη δίνοντας σχεδόν παντού συναυλίες ενώ παράλληλα ετοίμαζαν το δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα. Το Love on an oil rig κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2009 από την Flower Shop και όπως αποδείχθηκε ήταν ακόμη καλύτερο και από το πρώτο album τους.

Σε γενικές γραμμές, οι V.E.G.C εντάσσονται δικαιολογημένα σε εκείνη την γενιά συγκροτημάτων που ξεπήδησαν από την Αγγλία στα μέσα των '00s και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τους Good shoes, τους Horrors, τους Blood Red Shoes και άλλους. Βέβαια, ο λόγος της σχέσης αυτής δεν είναι άλλος από τον νευρώδη indie post-punk ήχο που παράγουν με χαρακτηριστική πιστότητα οι V.E.G.C. Αυτό τον καιρό ετοιμάζουν την τρίτη τους δουλειά ενώ τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα βγουν σε πανευρωπαϊκή περιοδεία μαζί με τους Archie Bronson Outfit.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι The Callas, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ζωντανά - για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν - το νέο τους υλικό ερχόμενοι με φόρα γεμάτοι εμπειρίες από τις εμφανίσεις τους στην Βρετανία (Indie tracks festival, Λονδίνο κ.α)The Victorian English Gentlemens Club (w/ The Callas) by Arte Fiasco, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου @ Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), είσοδος: 18 ευρώ.

http://www.myspace.com/thevictorianenglishgentlemensclub

http://www.myspace.com/thecallas

http://www.myspace.com/artefiasco

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 09:37