Η Ζωή Λάσκαρη ερμηνεύει το μονόλογο Ρόουζ του Μάρτιν Σέρμαν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 04:48
Η Ζωή Λάσκαρη ερμηνεύει το μονόλογο Ρόουζ του Μάρτιν Σέρμαν
Σε σκηνοθεσία Άντολφ Σαπίρο

Πρώτη πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 21.15
Δεύτερη πρεμιέρα: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 21.15
Τρίτη πρεμιέρα: Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 21.15

«Αν έχεις ζήσεις τον πόλεμο και έχεις επιζήσει, σίγουρα δεν θα καταλάβαινες τι χρειάζεται η δημόσια εικόνα…» Ρόουζ.


Η Ρόουζ του Μ. Σέρμαν είναι μια γυναίκα που ψάχνει τη θέση της μέσα στην οικογένεια, στο μέρος που μεγαλώνει και ζει, στον έρωτα και τις σχέσεις της. Απογοητεύεται και πεισμώνει, θλίβεται αλλά αγωνίζεται, ερωτεύεται ή συμβιβάζεται και μιλά με το γέλιο ή τις σιωπές της.

«Η Ρόουζ δεν είναι μόνο μια γυναίκα του Ολοκαυτώματος. Είναι επίσης η προσωποποίηση του αγώνα όλων των γυναικών, της νοικοκυράς, της εργαζόμενης, της συζύγου και της μητέρας, που στο ρου της Ιστορίας διεκδικούν τον ρόλο που τους αξίζει. Από την πρώτη στιγμή κιόλας που πήρα στα χέρια μου το έργο του Martin Sherman χάθηκαν στο σκοτάδι όλες οι υπόλοιπες υποψήφιες που μου έκλειναν θελκτικά το μάτι» σημειώνει η Ζωή Λάσκαρη για την ηρωίδα που υποδύεται φέτος στη Θεατρική Σκηνή ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ.

Η πρωταγωνίστρια δηλώνει για το σκηνοθέτη:
«Μετά από τον Βουτσινά, τον Κακογιάννη, τον Βολανάκη, η επιλογή του Άντολφ Σαπίρο ήταν ένα φυσικό επακόλουθο. Έχει σκηνοθετήσει τις σπουδαιότερες παραστάσεις μεγάλων κλασικών συγγραφέων όπως ο Τσέχωφ, ο Ίψεν, ο Μπρεχτ, ο Άλμπι και ο Κλάιστ κι έχει διδάξει θέατρο στα τμήματα υποκριτικής των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Ευρώπης με επαίνους και βραβεία. Θέλω να πω με όλα αυτά πως πάνω απ όλα είναι δάσκαλος. Και η πρόκληση μπροστά στη Ρόουζ ήταν τεράστια. Δεν πρόκειται απλά για μία ερμηνεία. Πρόκειται για ένα ρόλο - σύμβολο που χρειάζεται εξονυχιστική μελέτη και ο Αντολφ Σαπίρο είναι αυτός που θα αποσυμβολίσει την ηρωίδα».

Μετάφραση: Μιμή Ντενίση, Σκηνοθεσία: Adolf Shapiro, Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σάββατο: 9:15 μμ.
Κυριακή: 6:15 μμ.

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 18 ΕΥΡΩ
Φοιτητικό: 15 ΕΥΡΩ
Ομαδικό: 10 ΕΥΡΩ

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 04:51