Την πιο μεγάλη, την πιο δυνατή καλλιτεχνική και τεχνολογική εμπειρία του καλοκαιριού, αναμένεται να αποτελέσει το Festival Τεχνών και Νέων Τεχνολογιών’ 09 του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Ήρθε η ώρα για τους δημιουργούς art & design, cinema & tv, sound & music του ΙΕΚ ΔΟΜΗ και γενικότερα για τους δημιουργούς ψηφιακών μέσων, να αναδείξουν το ταλέντο τους, στον πιο δραστήριο, στον πιο ζωντανό, στον πιο καλλιτεχνικό θεσμό του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που αγαπήθηκε όχι μόνο από τους σπουδαστές του αλλά και τους επισκέπτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To 15ο   Festival Τεχνών και Νέων Τεχνολογιών’ 09, είναι το επίσημο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό Festival  των τομέων art & design, cinema & tv & sound & music του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις απαιτήσεις νέων από όλο το φάσμα της δημιουργίας, περιλαμβάνοντας: γραφιστική, διακόσμηση, εικονογράφηση, 3d animation, φωτογραφία, σκηνοθεσία, μοντάζ, εικονοληψία, σενάριο, ηχοληψία και μουσική με τεχνολογία Η/Υ.

Στο πλαίσιο των εργασιών του  Festival, συμμετέχουν σε αυτό και άλλοι τομείς σπουδών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ με παραγωγές τους, όπως οι σπουδαστές του τομέα Διοίκησης Οικονομίας, Μαγειρικής Τέχνης – Chef,  Πληροφορικής και Παιδαγωγικών.

Κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες,  μεταξύ άλλων σχολείων  όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Φέτος κλείνοντας τα δεκαπέντε του χρόνια, φιλοδοξεί να ανοίξει  νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες και να πετύχει τους πιο υψηλούς καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενήσει επιπλέον τις εργασίες του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Τέχνη της Ανακύκλωσης 2009» και την ομώνυμη τελετή βράβευσης των διαγωνιζομένων.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί  η επίσημη τελετή της απονομής βραβείων και υποτροφιών στους  διαγωνιζόμενους καθώς και στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που αρίστευσαν και πέτυχαν διακρίσεις και βραβεύσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών των σπουδαστών και πιο συγκεκριμένα ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video clip και 3d animation.

Ακόμη για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Festival, θα πραγματοποιηθεί  η τριήμερη «Συναυλία GREEK GODS Festival» από 11 έως 13 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 20 ελληνικών ροκ συγκροτημάτων στο TEXAS CLUB στην πλ. Κάνιγγος.

Το πρόγραμμα καθημερινά περιλαμβάνει παρουσιάσεις πτυχιακών εργασιών των σπουδαστών διακόσμησης, γραφιστικής, διοίκησης οικονομίας, κ.α. τομέων και καθημερινά, πραγματοποιείται διαρκής έκθεση έργων των σπουδαστών, ανοικτή στο κοινό.

To Festival Tεχνών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, από 9 έως 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στη Στοά του Βιβλίου, Αίθουσα Τέχνης και Αίθουσα Λόγου, ( Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, Αρσάκειο Μέγαρο).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του από 10:00 -14:00 και 17:30 -21:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης