Εικαστικοί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 00:30
Εικαστικοί
Παναγιώτης Δανιηλόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Goldsmiths School of Art (1978-81). Εκπόνησε πτυχιακή θεωρητική μελέτη για τον Ηράκλειτο και μεταπτυχιακή μελέτη με θέμα το έργο “MARDRE”. Μέχρι το 1985 δίδασκε ζωγραφική στο City of London Polytechnic (1981-85). Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Technischen Universitat Berlin (1995-97) και στο Lessing Hochschule. Aπό το 1995 ιδρύει με τους ιστορικούς τέχνης Matthias Harder και Σωτήρη Μπαχτσετζή τον καλλιτεχνικό οργανισμό "in our empty rooms", τον οποίο διευθύνει ο ίδιος. Το 2000 δημιουργεί στην Αθήνα το «365 art project».


“tsky” 200x200, βαφή και ακρυλικό σε καμβά


Χάρης Κοντοσφύρης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1965 και σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Χατζίκου, ενώ φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επίκουρος καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα). Συνολικά έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


‘’Η αυτοκτονία του Χριστού’’ 2010 60x80
Διαφανογράφημα, λάδι σε βαμβακερό χαρτί

Ανδρέας Λόλης

Γεννήθηκε το 1970. Φοίτησε στην Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, υπήρξε βοηθός του καθηγητή Θεόδωρου Παπαγιάννη. Παράλληλα, συνεργάστηκε με γλύπτες, όπως ο Kώστας Δικέφαλος. Tο 2005 μετέβη με υποτροφία του I.K.Y. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Carrara της Iταλίας, όπου διακρίθηκε.

«Αcropolis» 2010, Μάρμαρο 80x62x41

Νίκος Μάρκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές. Έχουν εκδοθεί δυο λευκώματα του : "GEOMETRIES" 1999, εκδόσεις Αδάμ και "COSMOS" 2003 εκδόσεις Tetarto. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Προσωπικό site : www.nikosmarkou.com17-05-2005 (237x87) Digital Chromogenic fujicolor crystal archive print

Μανώλης Μεραμπελιώτης

Γεννήθηκε το 1961.Σπούδασε στο Β‟ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Σεχνών με καθηγητές τους Φρόνη Μπότσογλου, Γιάννη Βαλαβανίδη και Αριστοτέλη Τζάκο.Έλαβε υποτροφία του ΙΚΤ στη ζωγραφική ενώ συνεργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας στα εργαστήρια Β‟ και Η‟ της Α.Σ.Κ.Τ.


’Χωρίς τίτλο’’ 195x90 Μικτή τεχνική

Αθανάσιος Μπερούτσος

Γεννήθηκε το 1969 στο Baden. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Ρ/Σ Εγκαταστάσεων και Συσκευών και τεχνικός Η/Τ, καθώς και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών . Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στις "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" . Από το 2007 διδάσκει Γλυπτική ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Προσωπικό site : www.beroutsos.gr«Always on» Χάλκινο σύρμα 180x70x50 Χαρτί, ρούχα, παπούτσια και led

Κώστας Τσώλης

Στη διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπήρξε μέλος της Εικαστικής ομάδας "Κατάληψη". Από το 2003 ανήκει στο Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και στη συλλογή του Αμερικάνικου Κολλεγίου στην Αθήνα.

«Το χωριό στο κεφάλι μου» 200x200 ακρυλικό κάρβουνο σε καμβά


Tayfun Pirselimoglu

Γεννήθηκε στην πόλη Trabson της Tουρκίας το 1959. Σπούδασε στην Τεχνική Σχολή της Άγκυρας και κατόπιν στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, όπου παρουσίασε σειρά εκθέσεων. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, ενώ ο ίδιος έχει επίσης διακριθεί ως σεναριογράφος και κινηματογραφικός σκηνοθέτης, κερδίζοντας διεθνή βραβεία. Έχει συγγράψει τέσσερις νουβέλες.

Ismail Necmi

Γεννήθηκε στην Tουρκία και σπούδασε Νομική στην Κωνσταντινούπολη. Εργάζεται ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης κινηματογράφου και φωτογράφος. Στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2009 με την ταινία του ''Should I really do it'' έλαβε πολυάριθμα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.
Διδάσκει στο Τμήμα Ραδιοφώνου, τηλεόραση & Κινημ/φου του Πανεπιστημίου Καντίρ Xας της Κωνσταντινούπολης.

* Τα έργα των εικαστικών θα εκτίθενται στους χώρους του Ιδρύματος ''Μιχάλης Κακογιάννης'' σε όλη τη διάρκεια του μήνα από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011, 02:21