Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια μουσεία την Τετάρτη 18 Απριλίου, Διεθνή Ημέρα Μνημείων.

Το κοινό θα μπορεί να απολαύσει μια βόλτα στην Ακρόπολη ή να επισκεφθεί ορισμένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 18η Απριλίου θεσπίστηκε το 1983 από την UNESCO ως η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Χώρων. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ενθάρρυνση των πολιτών και των τοπικών αρχών να τη γνωρίσουν καλύτερα, να εκτιμήσουν την αξία της και να την εντάξουν στη ζωή τους σε κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο. Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων είναι: «Παγκόσμια Κληρονομιά και Αειφόρος Ανάπτυξη: Η Συμβολή των Τοπικών Κοινοτήτων», το οποίο αποτελεί επίσης το θέμα κάτω από το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί για τα 40 χρονια της Σύμβασης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012.

Το θέμα έχει επιλεγεί για να φέρει στο προσκήνιο τη σχέση Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Αειφόρου Ανάπτυξης. Επιδιώκει να επιδείξει πώς η συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στη διαχείριση ενός χώρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς μπορεί και πρέπει να είναι ιδιαίτερα θετική. Η ένταξη ενός χώρου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς δεσμεύει τόσο τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και την τοπική κοινότητα για την προστασία του. Οι τοπικές κοινότητες ως άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν τόσο οφέλη, όσο και ευθύνες από την εγγραφή ενός χώρου στον Κατάλογο, και η φωνή τους είναι ζωτικής σημασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης