Υπαίθριο σινεμά, μια μοναδική μεσογειακή εμπειρία: Κι ακόμα περισσότερο όταν βιώνεται στον Ναό του Ολυμπίου Διός, όπου πριν λίγες ημέρες Αθηναίοι και μη, απόλαυσαν την ταινία του Μπάστερ Κίτον «Ο κινηματογραφιστής», συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ήταν στην έναρξη του Θερινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), που συνεχίζει δυναμικά για τον μήνα Ιούνιο με μία σειρά προβολών για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις στις ωραιότερες γωνιές της πόλης, στα ιστορικά σημεία, σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες .Και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα 24/6 στο Σινέ Ζέφυρος στα Άνω Πετράλωνα, το κοινό θα απολαύσει τις παραισθησιογόνες «Ανεξέλεγκτες καταστάσεις» του Κεν Ράσελ (1980) ενώ την Πέμπτη 25/6 -και για πρώτη φορά στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη-, θα προβληθεί η μαύρη κωμωδία του Μάικλ Λέμαν «Heathers» (1988).

Την Κυριακή 28/6 στον χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, εγκαινιάζεται η συνεργασία του Athens Open Air με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Θα προβληθούν δύο από τις σπουδαιότερες μεταφορές λυρικών θεατρικών έργων στην κινηματογραφική οθόνη, τον « Μαγεμένο Αυλό» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ενώ την Δευτέρα 13 Ιουλίου , «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» (1951) των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ.

Για περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος στην ιστοσελίδα: www.cinemag.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης