Οι διαδικασίες για την υποψηφιότητα ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στην Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο Ηρακλείου η πρόεδρος της επιτροπής UNESCO για την Ελλάδα, Καίτη Τζιτζικώστα, με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Λαμπρινό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η κ. Τζιτζικώστα πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Ομίλου UNESCO στο Ηράκλειο, Γιάννη Σαμιώτη.
Η ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στον κατάλογο της UNESKO προωθείται από τη δημοτική Αρχή της πόλης και, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, «πριν το τέλος του έτους, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου με τα στελέχη της UNESKO παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Gian Andrea Garancini, που πρότεινε να διοργανωθεί στο Ηράκλειο η Πανευρωπαϊκή συνάντηση των 37 Επιτροπών της UNESCO, καθώς και η γενική συνέλευση των 25 Ομίλων που λειτουργούν στην Ελλάδα το 2019.

Η κυρία Τζιτζικώστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση για υποψηφιότητα του Ηρακλείου, για την πραγματοποίηση της Πανευρωπαϊκής συνάντησης, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της UNESCO το επόμενο διάστημα στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης