Ο Ισπανός ράπερ Πάμπλο Χασέλ είχε καταδικαστεί από το 2018 με τις κατηγορίες της προσβολής της μοναρχίας και της εξύμνησης τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι αρχές του είχαν δώσει περιθώριο έως την Παρασκευή να παραδοθεί και να εκτίσει την ποινή των εννέα μηνών που του είχε επιβληθεί.

Γνωστός για τις αριστερές πεποιθήσεις του ο νεαρός ράπερ, μαζί με υποστηρικτές του, κλειδώθηκε από χθες σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στην πόλη Γέιδα της βορειοανατολικής Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή επίθεση στις ελευθερίας μας, όχι σε εμένα» δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο Reuters για να προσθέσει ότι «δεν ξέρουμε εάν θα έρθουν (σ.σ. οι αστυνομικοί) σε μισή ώρα ή σε λίγες μέρες». «Πρέπει να έρθουν να με αρπάξουν και αυτό θα είναι χρήσιμο για να εκθέσει το πραγματικό πρόσωπο του κράτους, το πρόσωπο μιας ψεύτικης δημοκρατίας», δήλωσε τηλεφωνικά ο ράπερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τελικά, σήμερα το πρωί δεκάδες στελέχη των ισπανικών δυνάμεων καταστολής εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και συνέλαβαν τον Πάμπλο Χασέλ.

Σε ένδειξη υποστήριξης, η καλλιτέχνιδα Σίντα Βιδάλ ζωγράφισε ένα τεράστιο γκράφιτι που εικονίζει τον Χασέλ να τραγουδάει, πάνω από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος. «Είναι απαράδεκτο να πάει ένας καλλιτέχνης στη φυλακή επειδή εξέφρασε τις ιδέες του», τόνισε η 38χρονη εικαστικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης